arturro Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 5 pomidorów; 1 czerwona papryka; olej (według uznania); 2 cebule; 1 puszka czerwonej fasoli; sól, pieprz; 2- 3 ząbki czosnku marynowanego; 1 słoiczek kukurydzy mini marynowanej; 1 szklanka ryżu; 1 szklanka wody 30 dag mięsa wołowego; szczypiorek Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, następnie razem z pomidorami zmiksuj, tak, aby powstała jednolita gładka masa. Na patelni podsmaż ryż na oleju, dodaj zmiksowane pomidory z cebulą oraz wodę. Duś pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody. Mięso pokrój w cienkie paski i podsmaż na oleju (2 łyżki). Zalej odrobiną wody i podduś do miękkości. Wymieszaj z ryżem. Paprykę pokrój w kostkę, fasolę i kukurydzę mini odsącz i również dodaj do ryżu. Na koniec dodaj ząbki czosnku. Wszystko duś jeszcze ok. 15 minut. Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem. JEST PYCHA! Można poeksperymentować z różnymi marynatami róznych producentów, często smaki wychodzą zupełnie inne... Cytuj
Beata_H2O Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 :wink: i jaka dajesz gwarancje ze to bedzie mialo smak meksykanski?:wink: ja bym uzyla jakiejs specyficznej przyprawy:) Cytuj
monika_35 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Arturro, ja ostatnio do takich dań meksykańskich daję czosnek marynowany chili. Polecam, bo wyostrza smak i jest wspaniałym dodatkiem. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.