basga Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Właśnie sobie przypomniałam,że niedawno kupiłam takie coś w Kauflandzie!Całkiem zapomniałam o tym,dopiero jak przeczytałam Wasze posty to mi zaświtało! :P Cytuj
Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 oooo może uda mi się takie coś znaleźć, bo chłopak ostatnio ma na to ochotę :P . Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Basiu dziękuje jesteś wspaniała. Jak byliśmy tam mąż kupił florę i jak odwinęłam stwierdziłam że to jest smalec, a potrzebowałam do odgrzania kotletów schabowych ( obawy miałam ze względu na choresterol). Pytam Vierę powiedziała że to jest tłuszcz roślinny, mówię u nas nie ma, okazało się że jest, ma nazwę Bartek i kupiłam w Netto. Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Trnavská papriková pochúťka Potrebujeme: 1kg červenej papriky, 1kg rajčín, 1kg cibule, 5 feferónov - všetko pomlieť. 2dl oleja, 1,5dl octu, 1 horčica, 10PL cukru, 1KL soli. Postup: Všetko uvaríme asi 60min. Vychladnuté rozmixujeme a v pohároch sterilizujeme 20min. taki przepis udało mi sie znaleźć, niestety moja ograniczona znajomość czeskiego/słowackiego umozliwia mi jedynie na przetłumaczenie że potrzebujemy: 1kg czerwonej papryki 1kg pomidorów 1kg cebuli ? 5 papryczek peperoni? 1 musztardę i tutaj pojawia sie problem jak dla mnie bo nie znam czeskich/słowackich odpowiedników miar objetości, że 200ml oleju i 150ml octu to mozna sie od razu domysleć ale ile to dokładnie jest 10PL cukru, 1KL soli to nie mam pojęcia Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 DeLarge jesteś kochany i dziękuję za przepis, będę mogła sobie zrobić. Rajcin domyśliłam się że to pomidory, być może to jest nazwa czeska bo oni na pomidory mówią paradajki. Feferony to nie wiedziałam co to jest i ich nie dodam bo tą co miałam jest bardziej łagodna. Dodam zmiażdżony czosnek bo pisze na etykiecce pasta czosnkowa i oprócz tego w składnikach jest jeszcze woda, koreni t.j. pieprz i kukurydzianna skrobia. Ja też nie mam pojęcia ile to jest cukru i soli. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam. Uwaga, jeżeli ktoś zdecyduje się zrobić to uvarime znaczy gotować przez 60 min. a dalej to już można zrozumieć. Cytuj
basga Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 A Planta nie jest roślinna? Tego cukru i soli to trzeba teraz dać na wyczucie-do smaku :P Cytuj
DeLarge Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 jak sama nazwa wskazuje Planta jest tłuszczem roślinnym :P Cytuj
niuniaczek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Halinko, robiłam Twoje haluszki wczoraj późnym wieczorem, zeby były gotowe jak wrócimy dzisiaj do domu. Nawet polałam skwareczkami od razu na misce. Teraz tylko do mikrofali o obiad szybki i gotowy. Nie powiem, że nie próbowałam - trochę podjadaliśmy - pyszne. Juz nie moge sie doczekać. Ja zostawiłam sobie troche bez skwareczek, bo przytyłam ....... pozdrawiam, Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Agnieszko dziekuję i cieszę się że smakują, może ktoś jeszcze wypróbuje to dam znać autorce przepisu bo mówiłam że podam przepis, to tylko się uśmiechnęła. Pozdrawiam Cytuj
wika Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 ja mam taki przyrzad do robienia kluseczek wysle zdjecie kupilam to w normalnym sklepie agd pisze "to "bo nie wiem jak to sie nazywa fachowo Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Wika czekam na dodanie zdjęcia, jestem ciekawa jak Twój przyrząd wygląda. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Dziękuję, Twoje urządzenie jest bardziej eleganckie, może uda mi się kupić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.