arturro Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Kiedyś próbowałem zrobić kotleciki serowe... niestety z miernym skutkiem. Ser bowiem rozlał się po patelni i co prawda smakowało nieźle :P to jednak nie wyglądało najlepiej :P Znacie jakiś przepis, a może macie jakieś sprawdzone sposoby na to by się nie rozpadły i zachowały kształt? Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ja robię kotleciki tak: twardy żółty ser kroję na plastry około 0,5 cm każdy, obtaczam je w jajku i bułce tartej. Rozgrzewam na patelni olej i wrzucam kotleciki. Smaże do uzyskania złotawego kolorku. Podaję z pikantnym ketchupem :P Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Ja natomiast robie tak,rozrabiam ciasto jak na nalesniki, tylko troche gesciejsze, ser kroje na plastry i obtaczam w ciescie i smaze na zloty kolor. Po usmazeniu polewam ketczupem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi