Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zrobiłam ciasto na niedzielę i było pyszne.Wieczorem nie było nawet okruszka. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie urósł mi biszkopt.Poradziłam sobie w ten sposób,że kremu nie przykryłam drugim biszkoptem,tylko od razu dałam polewę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jolu, nie zdałam relacji z piecenia mojego brata na wesele. Placek mu wyszedł tak dobry, że pan młody po weselu pytał swojego ojca, czy zostało to ciasto. Super podałaś nam przepis :?:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jolanta...ciasto pyszne ;) ladnie wyglada i tak samo smkuje ;) postanowilam zrobic je na swieta Bozego Narodzenia, wiem dobrze, ze bedzie smakowal wszystkim, a jutro, czestuje nim mame i bratowa, ktore to, uwielbiaja ciasta, a ja lubie ich zaskakiwac czyms nowym i bardzo smacznym :) pozdrawiam :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:-( :-( :-( Zrobiłam, jadłam... przepyszna ta princessa. Szczerze polecam wszystkim.

Moj syn ma na koniec grudnia 18-stkę i na pewno to ciasto będzie miało wielkie powodzenie wśród gości. A zawsze lubię ich zaskoczyć czymś nowym :-( :-(

Dziękuję.

Opublikowano

Alu dziekuje ci bardzo za szczere uznanie i takze sie ciesze ze wam bardzo smakowalo ciacho :-( .Ja teraz uwielbiam robic bardzo szybkie i dosc proste ciasta ze wzgledu na brak czasu,ale niestety na swieta musze sie troszeczke sprezyc i poswiecic czasu na wypieki :-( .Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

Jesi! mamy w tym samym roczniku dzieci bo moja corcia konczy tez na koniec grudnia 18-tke i tez musze jakis torcik jej upiec :-( .To we dwie mamy fajna imprezke. :-( .Pozdrawiam goraco!!!

Opublikowano

Alu dziekuje ci bardzo za szczere uznanie i takze sie ciesze ze wam bardzo smakowalo ciacho :-( .Ja teraz uwielbiam robic bardzo szybkie i dosc proste ciasta ze wzgledu na brak czasu,ale niestety na swieta musze sie troszeczke sprezyc i poswiecic czasu na wypieki :-( .Pozdrawiam serdecznie!

Jolanta...nie ma za co :-( bo ciasto jest naprawde pyyyyyyszne!! i jest juz w moich ulubionych :-( na Boże Narodzenie piekę na 100%... a, że syn, przyjedzie na święta z akademika i córka z innego miasta (bo dzieci mam juz dorosle, :-( niestety) to zaskoczę ich tym ciastem, tak samo, jak zaskoczylam mamę i bratową :-( wspanialy przepis Jolu,naprawdę :-(
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ciasto bardzo smaczne, dla mnie troszkę za słodkie, ale to kwestia gustu, bo mąż stwierdził, że rewelacyjne ;) Dziękuje za przepis i polecam wszystkim łakomczuchom:)

• 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Chcę upiec to ciasto na swoje imieniny. Powiedzcie mi dziewczyny czy ta masa śmietanowa się nie rozpływa?

Opublikowano

Piekłam to ciasto kilka razy. Masa śmietanowa jest "ścisła" nie rozpływa się, dobrze się kroi. Ja, dla ułatwienia batony trę na tarce z dużymi otworami (idę na łatwiznę). Pozdrawiam.