niuniaczek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Zuziorku a jak wyglada w środeczku? Może zdążymy zobaczyć zanim zostanie wchłonięty? Bardzo mnie zachęciłaś swoim zdjęciem - zrobię koniecznie Cytuj
zuziorek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Oj niniaczku został juz wchłonięty a o zdjęciach środka zapomniałam :P Cytuj
elunia.o Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zrobiłam ciasto na niedzielę i było pyszne.Wieczorem nie było nawet okruszka. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie urósł mi biszkopt.Poradziłam sobie w ten sposób,że kremu nie przykryłam drugim biszkoptem,tylko od razu dałam polewę. Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Eluniu i bardzo dobrze postapilas trzeba sobie jakos radzic w kuchni :sad: .Ciesze sie ze smakowalo ciacho!!! Cytuj
justhi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Jolu, nie zdałam relacji z piecenia mojego brata na wesele. Placek mu wyszedł tak dobry, że pan młody po weselu pytał swojego ojca, czy zostało to ciasto. Super podałaś nam przepis :?: Cytuj
ala291 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Jolanta...ciasto pyszne ;) ladnie wyglada i tak samo smkuje ;) postanowilam zrobic je na swieta Bozego Narodzenia, wiem dobrze, ze bedzie smakowal wszystkim, a jutro, czestuje nim mame i bratowa, ktore to, uwielbiaja ciasta, a ja lubie ich zaskakiwac czyms nowym i bardzo smacznym :) pozdrawiam :D Cytuj
Jesi Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 :-( :-( :-( Zrobiłam, jadłam... przepyszna ta princessa. Szczerze polecam wszystkim. Moj syn ma na koniec grudnia 18-stkę i na pewno to ciasto będzie miało wielkie powodzenie wśród gości. A zawsze lubię ich zaskoczyć czymś nowym :-( :-( Dziękuję. Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Alu dziekuje ci bardzo za szczere uznanie i takze sie ciesze ze wam bardzo smakowalo ciacho :-( .Ja teraz uwielbiam robic bardzo szybkie i dosc proste ciasta ze wzgledu na brak czasu,ale niestety na swieta musze sie troszeczke sprezyc i poswiecic czasu na wypieki :-( .Pozdrawiam serdecznie! Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Jesi! mamy w tym samym roczniku dzieci bo moja corcia konczy tez na koniec grudnia 18-tke i tez musze jakis torcik jej upiec :-( .To we dwie mamy fajna imprezke. :-( .Pozdrawiam goraco!!! Cytuj
ala291 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Alu dziekuje ci bardzo za szczere uznanie i takze sie ciesze ze wam bardzo smakowalo ciacho :-( .Ja teraz uwielbiam robic bardzo szybkie i dosc proste ciasta ze wzgledu na brak czasu,ale niestety na swieta musze sie troszeczke sprezyc i poswiecic czasu na wypieki :-( .Pozdrawiam serdecznie! Jolanta...nie ma za co :-( bo ciasto jest naprawde pyyyyyyszne!! i jest juz w moich ulubionych :-( na Boże Narodzenie piekę na 100%... a, że syn, przyjedzie na święta z akademika i córka z innego miasta (bo dzieci mam juz dorosle, :-( niestety) to zaskoczę ich tym ciastem, tak samo, jak zaskoczylam mamę i bratową :-( wspanialy przepis Jolu,naprawdę :-( Cytuj
kim Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ciasto bardzo smaczne, dla mnie troszkę za słodkie, ale to kwestia gustu, bo mąż stwierdził, że rewelacyjne ;) Dziękuje za przepis i polecam wszystkim łakomczuchom:) Cytuj
ilka76 Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Bardzo podobne do mojego: https://wielkiezarcie.com/recipe21511.html Cytuj
k@sia Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Chcę upiec to ciasto na swoje imieniny. Powiedzcie mi dziewczyny czy ta masa śmietanowa się nie rozpływa? Cytuj
minia51 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Piekłam to ciasto kilka razy. Masa śmietanowa jest "ścisła" nie rozpływa się, dobrze się kroi. Ja, dla ułatwienia batony trę na tarce z dużymi otworami (idę na łatwiznę). Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.