Skocz do zawartości

Rogaliki Z Pikantnym Nadzieniem


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis od Viery. Rozczyn 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 5 dag drożdży Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać do letniego mleka, rozmieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto 60 dag mąki pszennej 150 ml oleju 1/2 łyżeczki Vegety 1 łyżeczka oregano szczypta soli Nadzienie 100 ml ketchupu łagodnego przyprawa do pizzy kotanyi 15 dag sera żółtego 15 dag salami lub innej wędliny 10 dag boczku wędzonego - pokroić w paseczki 10 dag sera edamskiego- zetrzeć na tarce Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem i posypać trochę mąką. Do przesianej maki dodać rozczyn i dodatki które podałam w przepisie do ciasta. Dobrze wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Następnie z ciasta wałkować okragłe placki, kroić je promieniście na osiem części. Ketchup wymieszać z przyprawą na pizzę. Każdą pokrojoną część ciasta posmarować cieniutko ketchupem wymieszanym z przyprawą. Następnie położyć salami, plasterki sera, paseczki boczku i zawijać rogaliki. Dodatki nie mogą wychodzić poza obręb ciasta. Kolejność dodatków można zmienić. Rogaliki posmarować rozmąconym jajkiem i wierzch posypać z tartym serem. Zostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 180*C do zrumienienia. Nie jestem pewna czy dobrze umieściłam przepis.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.