ina12 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Przepis od Viery. Rozczyn 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 5 dag drożdży Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać do letniego mleka, rozmieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto 60 dag mąki pszennej 150 ml oleju 1/2 łyżeczki Vegety 1 łyżeczka oregano szczypta soli Nadzienie 100 ml ketchupu łagodnego przyprawa do pizzy kotanyi 15 dag sera żółtego 15 dag salami lub innej wędliny 10 dag boczku wędzonego - pokroić w paseczki 10 dag sera edamskiego- zetrzeć na tarce Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem i posypać trochę mąką. Do przesianej maki dodać rozczyn i dodatki które podałam w przepisie do ciasta. Dobrze wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Następnie z ciasta wałkować okragłe placki, kroić je promieniście na osiem części. Ketchup wymieszać z przyprawą na pizzę. Każdą pokrojoną część ciasta posmarować cieniutko ketchupem wymieszanym z przyprawą. Następnie położyć salami, plasterki sera, paseczki boczku i zawijać rogaliki. Dodatki nie mogą wychodzić poza obręb ciasta. Kolejność dodatków można zmienić. Rogaliki posmarować rozmąconym jajkiem i wierzch posypać z tartym serem. Zostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 180*C do zrumienienia. Nie jestem pewna czy dobrze umieściłam przepis. Cytuj
Jolcia Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Halinko ale kusisz pysznościami.Ja na diecie a tu takie dobroci. Jedno pytanko czy ten ser twardy to biały czy żółty.Pozdrawiam. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Halinka... błagam Cię, na okres dwóch miesięcy nie dodawaj żanych smacznych przepisów. :P Muszę schudnąć a Ty tak szalenie kusisz... Cytuj
basga Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Jolciu-ser żółty w plasterkach do środka a żółty starty do posypania. Cytuj
Jolcia Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Basiu dzięki za podpowiedź. :P Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Basiu dziękuję za dodanie odpowiedzi, ja poprawiłam. Kasiu będę starała się żeby zrobić przerwę, zobaczymy czy to mi się uda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi