arturro Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Kiedyś miałem przyjemność jeść ciasto, które w składzie swoim miało... marchewkę. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie przepisu. Słyszeliście o czymś takim. Jest to bodajże specjał występujący w kuchni regionalnej na Kaszubach. Byłbym wdzięczny za jakieś informacje dot. tego ciasta. Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Ja piekłam takie ciasto z marchewką - jest bardzo dobre, polecam :P Cytuj
basga Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Ja również go polecam,smaczne i wilgotne a przy tym szybkie w wykonaniu. Cytuj
monika_35 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Ojej a ja miałam wczoraj ... przesyłam kawałek, który się jeszcze ostał. :wink: przepisik dodam w wolnej chwili, bo moja wersja zawiera jeszcze miód. jest rewelacyjny. Cytuj
elunia.o Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Proszę bardzo. Mam taki przepis: 4 jaja 1,5 szklanki cukru 2 szklanki ( ubite) utartej marchewki 2 szklanki mąki 3/4 kostki masła po 2 łyżeczki proszku do pieczenia i sody cukier wanilinowy Polewa: 10 dkg serka topionego śmietankowego, 10 dkg masła, 1 szklanka cukru pudru, cukier wan. Ubić jajka z cukrem, dodać marchew, mąkę i pozostałe sypkie składniki. Masło roztopić, ostudzić i wlać do masy.Dokładnie wymieszać.Piec 50 min. 200 st.C Masło i serek rozpuścić, wymieszać z cukrem pudrem i wanilinowym. Przestudzoną polewą posmarować ciepłe ciasto. Udekorować orzechami włskimi. Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi