monika_35 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Sałatka jest bardzo prosta i smaczna, a składniki zawsze daję na oko, w zależności od ilości osób: kilka pieczarek słoik selera 3-4 plasterki szynki konserwowej połowa pora ser żólty mała kukurydza marynowana 2 łyżki majonezu pieprz, sól Kroimy por i solimy. dodajemy pokrojone pieczarki, odcedzony seler. Szynkę kroimy w drobne paseczki, ser w kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy kilka malutkich kolb kukurydzy marynowanej (slicznie wygląda w sałatce). Pieprz, sól wg uznania. Mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Smacznego Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Czy ja dobrze przeczytałam,słoik selera? A gdzież to kupić?........... A może być świeży seler. Cytuj
Dora35 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 jest już gotowy seler pokrojony drobno w takie paseczki w słoiczkach patrz sie tam gdzie stoją przetwory w sklepach spożywczych naprawde ten seler jest bardzo dobry do sałatek Cytuj
gosia34 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Czy pieczarki mają być surowe? Cytuj
monika_35 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Seler w słoiku mógł rzeczywiście zmylić, ale tak, jak pisała Dora, jest on dostępny w każdym właściwie sklepie, kosztuje niecałe 2 zł, a jaki komfort ... nie trzeba obierać. :wink: Pieczarki surowe lub ze słoiczka w zalewie naturalnej. Ja kupuję czasem firmy Ole! Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi