justhi Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 GŁÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY; 1 1/4 KG PIERSI Z INDYKA; 1 1/2 SZKL. BULIONU Z KOSTKI; SOK Z 1 CYTRYNY; 4-6 ŁYŻEK ŚMIETANY; 2 ŁYZKI MĄKI; 3 ŁYŻKI OLEJU; SÓL; PIEPRZ; PAPRYKA W PROSZKU KAPUSTE OCZYŚCIĆ. GOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE, OSTROŻNIE ZDJĄĆ LIŚCIE. MIESO OPŁUKAĆ, OSUSZYĆ, OPRÓSZYĆ PRZYPRAWAMI. ŁYŻKĘ OLEJU ROZGRZAĆ NA PATELNI, WŁOŻYĆ MIĘSO, OBSMAZYĆ ZE WSZYSTKICH STRON. LISCIE KAPUSTY ROZŁOZYĆ TAK, ABY NACHODZIŁY NA SIEBIE. NA ŚRODKU UŁOŻYĆ PIERŚ INDYKA, LISCIE ZAWINĄĆ, CAŁOŚĆ OBWIĄZAĆ BAWEŁNIANA NICIĄ. BULION PODGRZAĆ. RESZTĘ OLEJU ROZGRZAĆ W BRYTFANNIE, WŁOŻYĆ MIĘSO, ZALAĆ BULIONEM. PIEC 45 MINUT W TEMP. 200 ST.C. MIĘSO PRZEŁOZYĆ NA PODGRZANY PÓŁMISEK. ŚMIETANE DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z MĄKĄ, WLAĆ DO SOSU Z PIECZENIA, ZAGOTOWAĆ. PRZYPRAWIĆ PIEPRZEM, SOLĄ, PAPRYKĄ I SOKIEM Z CYTRYNY. PIECZEŃ PODAWAĆ POKROJONĄ W PLASTRY I POLANĄ SOSEM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.