Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GŁÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY; 1 1/4 KG PIERSI Z INDYKA; 1 1/2 SZKL. BULIONU Z KOSTKI; SOK Z 1 CYTRYNY; 4-6 ŁYŻEK ŚMIETANY; 2 ŁYZKI MĄKI; 3 ŁYŻKI OLEJU; SÓL; PIEPRZ; PAPRYKA W PROSZKU KAPUSTE OCZYŚCIĆ. GOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE, OSTROŻNIE ZDJĄĆ LIŚCIE. MIESO OPŁUKAĆ, OSUSZYĆ, OPRÓSZYĆ PRZYPRAWAMI. ŁYŻKĘ OLEJU ROZGRZAĆ NA PATELNI, WŁOŻYĆ MIĘSO, OBSMAZYĆ ZE WSZYSTKICH STRON. LISCIE KAPUSTY ROZŁOZYĆ TAK, ABY NACHODZIŁY NA SIEBIE. NA ŚRODKU UŁOŻYĆ PIERŚ INDYKA, LISCIE ZAWINĄĆ, CAŁOŚĆ OBWIĄZAĆ BAWEŁNIANA NICIĄ. BULION PODGRZAĆ. RESZTĘ OLEJU ROZGRZAĆ W BRYTFANNIE, WŁOŻYĆ MIĘSO, ZALAĆ BULIONEM. PIEC 45 MINUT W TEMP. 200 ST.C. MIĘSO PRZEŁOZYĆ NA PODGRZANY PÓŁMISEK. ŚMIETANE DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z MĄKĄ, WLAĆ DO SOSU Z PIECZENIA, ZAGOTOWAĆ. PRZYPRAWIĆ PIEPRZEM, SOLĄ, PAPRYKĄ I SOKIEM Z CYTRYNY. PIECZEŃ PODAWAĆ POKROJONĄ W PLASTRY I POLANĄ SOSEM.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.