ina12 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Przepis od Viery. Warzywa pokroić drobno 2,5 kg pomidorów - pokroić 8 papryk zielonych - usunąć nasiona i pokroić 1/2 kg cebuli - pokroić 1/2 kg jabłek obranych - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 12 dag czosnku - przecisnąć przez praskę 1/2 kg buraków obrać i surowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach 1/2 kg cukru 200 ml octu 3 łyżki płaskie soli 5 goździków - zmielić 1 łyżeczka ostrej papryki - albo dodać tylko trochę 1 łyżeczka słodkiej papryki - albo dodać tylko trochę Wszystko włożyć do garnka i gotować do tego momentu aż wszystko się rozgotuje. Następnie odstawic do całkowitego ostudzenia i po tym czasie zmiksować. Napełnić słoiki i pasteryzować przez 20 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.