ina12 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Wagowo jednakowa ilość kalafiorów, marchwi, cebuli, papryki, ogórków kwaszonych, pomidorów. Zalewa taka sama i przyprawy również jak podałam w sałatce wielowarzywnej. Kalafiory podzielić na małe różyczki, obgotować. Marchew oczyścić, umyć, pokroić w talarki, obgotować. Podobnie postapić z cebulą i papryką. Ogórki i pomidory pokroić w krążki. Warzywa i przyprawy wkładać po kolei do słoików napełnionych do wysokości 1/3 zalewą. Sałatki podczas układania nie uciskać. Zalewa musi pokryć warzywa. Pasteryzować tak samo jak sałatkę wielowarzywną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.