kahaen Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Chciałabym przygotować danie kuchni arabskiej - dolmę (w grecji też to jedzą ale pod inną nazwą). Czyli coś w rodzaju naszych gołąbków ale nie w liściach kapusty tylko w liściach winogron. Z pewnością jest to też dobre rozwiązanie dla osób mających problemy z trawieniem bo są one lżej strawne niż kapusta. Mam tylko jeden problem: skąd wziąśc liście winogron? Czy mogą to być liście z takich zwykłych odmian rosnących w naszych ogródkach czy działkach? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Słyszałam kiedyś o takich "gołąbkach" :!: o liście winogron możesz spróbować popytać się w supermarketach lub lepszych sklepach warzywnych... a ja z ciekawości poszukałam nawet na allegro czy nie ma w sprzedaży- nie znalazłam liści lecz... gotowy produkt :wink: [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
mac51 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Musisz spróbować z naszymi liśćmi.Myślę że można ich użyć. :wink: Zobacz [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 takie liscie mozna kupic w supermarketach. sprzedawane sa w sloiczkach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.