justhi Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 1 kg mięsa wołowego z kością 80 dag cebuli duży pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu listek laurowy szczypta mielonego kminku (ja tego nie lubię i nie używam i jest oki) sól, pieprz Wołowine opłukać. Zagotować w niedużym rondlu półtorej szklanki osolonej wody z listkiem laurowym, ziarenkami pieprzu i kminkiem. Do wrzątku włożyć mięso, dusić 2 godziny pod przykryciem na średnim og iu. Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki. Mięso wyjąć, pokroić w grubą kostkę bez kości). Wywar z mięsa przecedzić przez sito, następnie przyprawić do smaku s lą i pieprzem. Pokrojone mięsoznów włozyć do rosołu, dodać cebulę. Całość dusić minut na średnim ogniu. Nać pietruszki starannie opłukać, osuszyć, drobno posie ać, posypać nią gotową potrawę. Duszona wołowina z cebulą jest bardzo smaczna po awana z ziemniakami z wody tradycyjnie ugotowanymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.