minia51 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Wczoraj dostałam ten przepis od szwagierki. sama też zamierzam zrobić 1 kg buraków 1 kg marchwi 1 kg kapusty białej 1/2 kg cebuki 1/2 kg papryki Buraki i marchew zetrzeć na tarce z dużymi otworami, resztę poszatkować, wymieszać. Zalewa 1 szklanka oleju 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 szklanki wody 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli Surowe jarzyny zalać zalewą,wymieszać, włożyć do słoików. Pasteryzować ok. 30 minut Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Miniu robiłaś może tę sałatkę? Bo ja się jutro do niej przymierzam, z pomocą elektrycznej szatkownicy wydaje się, że będzie szybko ;) Cytuj
minia51 Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Nie, nie robiłam, natomiast szwagierka i sąsiedzi ją robią i chwalą. Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Ja ją dzisiaj zrobiłam, super sprawa, szybko się ją robi i pięknie wygląda w słoiku :) Spróbowałam surową - bardzo dobra w smaku i ładnie pachnie :) Wyszło mi 6 dużych słoików sałatki, jeszcze się pasteryzują ostanie słoiki - dzięki Miniu za ten nowy i fajny przepis :) takich szukam :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Moja sałateczka już gotowa, słoiki są wyniesione do piwnicy, a sałatka się przegryza i czeka na zimowe obiadki ;-) Pięknie dziękuję Miniu i pozdrawiam 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi