Doris Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Przepis dostałam od znajomej. Proporcje na 2-3 osoby. 2 szklanki (ok. 25 dag) startego na grubej tarce zółtego sera (pasuje każdy, ale najlepiej jakiś pikantniejszy) 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki sól, pieprz i inne przyprawy - wg uznania Składniki wymieszać i smażyć na patelni tak jak placki ziemniaczane. Najlepiej smakują z keczupem, można je też posypać ziołami. Można także do nich dodać czosnek, cebulę albo pieczarki (ja na razie takich nie próbowałam, robiłam tylko z podstawowych składników). Placki są pyszne, co mogę jeszcze dodać od siebie.... hmmmm... nie wiem czy to był przypadek (przepis dostałam niedawno i robiłam je jeden raz dopiero) ale musiałam bardziej uważać (w porównaniu do smażenia ziemniaczanych), żeby sie nie przypaliły. :-) Cytuj
Doris Opublikowano 13 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Ostatnio dodałam do nich zioła prowansalskie i majeranek, polecam. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.