Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skladniki:

6 jaj

1/2 szkl. maki ziemniaczanej

1 szkl.maki

proszek do pieczenia maly(15 g)

1 lyzka octu

3/4 szkl cukru

3 lyzki oleju

Wykonanie:

Zoltka oddzielic od bialek,bialka ubic na sztywna piane i dodac cukier i dalej ubijac zeby troche sie rozpuscil cukier.Do zoltek dodac proszek do pieczenia i ocet i wymieszac.UWAGA zoltka napuchna.Do ubitych bialek dodac obie maki i delikatnie zamieszac i nastepnie dodac napuchniete zoltka i na koniec olej.Wszystko dokladnie wymieszac(ja zawsze uzywam miksera).Piec 30 min. w temp.175*

Przepis mam od niepamietnych czasow i zawsze sie udaje,pieknie wyrosnie i jest smaczny,musicie sie sami przekonac :-) .

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Słyszałam że biszkopty z octem pięknie rosną ale sama tak jeszcze nie próbowałam zrobić-choć najwyższa pora

Opublikowano

Użyłam tego biszkoptu do tortu na urodziny mojej córeczki,chyba popełniłam jakiś błąd bo nie wyrósł za bardzo a tort tak wyglądał,czy był za niski?

post-4386-1191403706_thumb.jpg

post-4386-1191403732_thumb.jpg

post-4386-1191403755_thumb.jpg

Opublikowano

Andy czemu piszesz ze ci nie wyszedl biszkopt przeciez tak pieknie wyglada juz bym go zjadla :shock: .Mi nigdy nie opadl i zawsze pieknie wyrasta.Nie mam pojecia jaki blad popelnilas.Ale nie zrazaj sie nastepnym razem napewno sie uda.Pozdrawiam. :mrgreen: .

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Elu, potwierdzam - mam ten sam przepis również od bardzo dawna. Nigdy nie używałam innego. Mam go od swojej mamy. Zawsze sie udaje i nigdy mnie nie zawiódł. Jak nie mam octu do dodaję łyżkę wódki - wychodzi bez różnicy taki sam. pozdrawiam, pa :mrgreen:

Opublikowano

Właśnie mi się przypomniało że ja pr do pieczenia nie zmieszałam z żóltkami jak Jolu polecałaś i chyba dlatego był niższy niż powinien ale tort i tak był pyszny dzięki za pochwały :mrgreen:

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Katastrofa, nie opadl bo nawet jeden milimetr nie wyrosl.Nie winie przepisu bo musialem tradycyjny biszkopt upiec jak zawsze z 4 jaj i nie wyrosl ale byl przynajmniej puszysty,to chyba maka miala ok 2 mies. 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.