kim Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Składniki: Ciasto: 6 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyzki kakao 5 łyżek oleju Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać. Nastepnie dodawac stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, na końcu dodać olej. Piec ok. 30 min. Krem: 0,5 litra mleka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 7 łyżek kawy cappuccino (wyłacznie rum lub brandy!!) cukier waniliowy 6 łyżek cukru kryształu 2 jaja kostka margaryny gorzka czekolada lub kakao do posypania Połowe mleka zagotować z 6 łyżkami cukru kryształu i cukrem waniliowym. W drugoej połowie mleka rozrobic mąkę zwykłą + ziemniaczaną + 2 całe jaja. Do gotującego mleka wlać rozrobione mąki i ugotowac budyń. Ostudzony budyń zmiksować z kawą. Przekrojone ciasto przełożyc kremem, niewielka ilośc pozostawić do posmarowania wierzchu. Ciasto posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego :-) Cytuj
kim Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Pec 20 - 25 min w temp. 160 st. Cytuj
marzycielka Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 ja mam takie pytanko:czy to cappuccino to ma być dodane w proszku czy zaparzone? Cytuj
kim Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Dodane w proszku, oczywiście Cytuj
marzycielka Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 dziękuję za odpowiedź Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Witaj Kim ja osobiscie robie to ciasto na herbatnikach (to z lenistwa) ;-) rowniez jest smaczne.Moj przepis podobny znajduje sie na forum.Pozdrawiam :-) . [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
kim Opublikowano 29 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Witaj! Dobrze wiedziec, że jest "szybsza" wersja...Z pewnością kiedys ja spróbuję ;-) Pozdrawiam :-) Cytuj
aga123 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 a co z tą margaryna która jest w przepisie Cytuj
marzycielka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 ja myślę,że tę margarynę trzeba zmiksować z ugotowanym budyniem i cappuccinem;nie jestem jednak pewna na 100%,może autorka przepisu się odezwie i nam to wyjaśni. Cytuj
kim Opublikowano 30 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Marzycielko, masz całkowita rację!! Właśnie tak należy zrobić! Pozdrawiam :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi