basga Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Mięso mielone ok.40 dkg cebula przyprawy Mięso podsmażyć z cebulą i przyprawami,przestudzić. Kapustę włoską obgotować ,od strony głąba wyciąć otwór,napełnić mięsem,otwór zakryć liściem,ułożyć w garnku i dusić do miękkości. Wyjąć i ułożyć na półmisku wycięciem w dół,kroić na porcje i polać sosem pomidorowym. Można podawać z ziemniakami ale samo też jest pycha. Cytuj
justhi Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Uwielbiam kapustę w każdej postaci. Będę musiała wypróbować, Basiu, Twój przepis. Napiszę zaraz Wam przepis na mój przepis na kapustę faszerowaną. Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Basiu bardzo fajny i prosty przepis na smaczną potrawę...napisz proszę w przybliżeniu ile czasu dusić tę kapustę i czy trzeba do garnka wlać wodę tylko,czy może coś jeszcze dodać...ten sos pomidorowy to robiłaś sama,czy kupiłaś gotowy...jak robiłaś to napisz co do niego dodałaś bo ładnie wygląda ;-) Pozdrawiam :-) Cytuj
basga Opublikowano 29 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 To taka wersja gołąbków dla leniuchów :-) Kapustę dusiłam tylko w wodzie, około pół godzinki bo wcześniej prawie ją ugotowałam. Sos kupuję gotowy w torebce i zaprawiam tylko śmietaną,tutaj dodałam koperku. Ten sam sos robię do makaronu czy klopsików. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi