Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

główka kapusty - spażyć słonina - pokrojona w paski 25 dag kiełbasy - pokrojonej w kostkę i podsmażonej 25 dag wieprzowiny - pokrojona w kostkę i podsmażona 1 marchewka - drobno pokrojona 1 pietruszka - drobno pokrojona 1 bułka - namoczona 1 jajko 1 cebula - pokrojona na drobno smalec - rozgrzany kwaśna śmietana muszkat, sól, pieprz imbir, kminek (są w przepisie, ale ja nigdy ich nie dodawałam) Spażona kapustę "rozebrać" z wierzchnich liści, odłożyć je. Resztę kapusty pokroić na 4 części, a potem na drobne paski. Na rozgrzany smalec włożyć cebulę, kapustę, marchewkę, pietruszkę, bułkę, kminek. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Postawić na kuchnię i dusić do miękkości. Na drugiej patelni połączyć kiełbasę, wieprzowinę, jajko, imbir, muszkat, sól i pieprz. Zawartość obu patelni wymieszać.  Żaroodporne naczynie wyłożyć odłozonymi liśćmi, na które wyłozyć przygotowany farsz. To przykryć liśćmi kapusty, posmarować je grubo kwaśną śmietaną. obłożyć plastrami słoniny i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200st.C. Piec do momentu aż słonina będzie miękka.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.