Skocz do zawartości

Co Zrobic Z Ugotowanego Miesa


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja duszę pokrojone lub starte na tarce warzywa, np. marchewkę, pietruszkę, selera, pora, cebulę, do tego dodaję gotowane kawałki mięsa, przyprawiam np. ziołami prowansalskimi, delikatem do mięs lub przyprawą do drobiu, duszę jeszcze razem ok. 5 min i gotowe. Przepyszne z ziemniakami lub ryżem. Mój mąż, który wcześniej uznawał tylko mięsko smażone, wprost uwielbia to danie. W podobny sposób robię rybkę, z tym że rybkę dodaję surową i przyprawiam przyprawą do ryb.

Opublikowano

czasami robie z tego takie kotleciki (chyba nazywają sie pozarskie) - mięsko mielę, dodaję podsmażoną cebulkę - też mielę, 1 jajko, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, 1 łyżkę mąki i trochę bułki tartej. Formują płąskie kotleciki, panieruje i smażę - bardzo fajne urozmaicenie obiadu.

Opublikowano

Ja zawsze robię galaretkę.Jeżeli nie zostanie rosołu,robię nowy wywar z włoszczyzny i przypraw.

Mieszam z żelatyną(ilość według przepisu na opakowaniu)

Kurczaka drobno pokroić,włożyć do miseczek i zalać galaretą

Mozna dodać pokrojone jajko na twardo,machewkę, groszek .

Pycha :P

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.