mamalu Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Co robicie z ugotowanego kurczaka lub kury z rosolu.Moze macie jakies pomysly. Zawsze robilam Flaczki z kurczaka ale juz mam sie znudzily. Cytuj
Miuriel Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Ugotować warzywa bądź również wyjąć z rosołu wszystko zmielić dodać jajko bułkę tartą, przyprawić i upiec. Pasztet pierwsza klasa. Cytuj
basga Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja bardzo lubię takie mięsko podsmażone z cebulką i śmietaną. Cytuj
Dorunia Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja takie mięsko często panieruję i mam jako drugie danie do ziemniaków :mrgreen: Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja duszę pokrojone lub starte na tarce warzywa, np. marchewkę, pietruszkę, selera, pora, cebulę, do tego dodaję gotowane kawałki mięsa, przyprawiam np. ziołami prowansalskimi, delikatem do mięs lub przyprawą do drobiu, duszę jeszcze razem ok. 5 min i gotowe. Przepyszne z ziemniakami lub ryżem. Mój mąż, który wcześniej uznawał tylko mięsko smażone, wprost uwielbia to danie. W podobny sposób robię rybkę, z tym że rybkę dodaję surową i przyprawiam przyprawą do ryb. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 A ja mielę mięsko dodaję jajko ( ilość zależna od ilości mięsa ) cebulkę, przyprawy :mrgreen: Robię ciasto https://www.smaczny.pl/forum/Drozdzowe-Roga...owki-t3207.html i czerwony barszczyk i na obiad lub kolację paszteciki jak znalazł :shock: Cytuj
zuziorek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Proponuję jako dodatek do sałatki + puszka ananasa, mała puszka kukurydzy , garść orzechów włoskich+ majonez Cytuj
mamalu Opublikowano 3 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 no i zrobilam pasztet i wyszedl niedobry niestety wyladowal w smietniku. Kiepska ze mnie gospodyni. Cytuj
ala291 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 mozesz rowniez, usmazyc pieczarki z cebulka, wrzucic do tego miesko i zrobic jako farsz do krokiecikow :mrgreen: super sprawa :shock: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 czasami robie z tego takie kotleciki (chyba nazywają sie pozarskie) - mięsko mielę, dodaję podsmażoną cebulkę - też mielę, 1 jajko, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, 1 łyżkę mąki i trochę bułki tartej. Formują płąskie kotleciki, panieruje i smażę - bardzo fajne urozmaicenie obiadu. Cytuj
mac51 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ja zawsze robię galaretkę.Jeżeli nie zostanie rosołu,robię nowy wywar z włoszczyzny i przypraw. Mieszam z żelatyną(ilość według przepisu na opakowaniu) Kurczaka drobno pokroić,włożyć do miseczek i zalać galaretą Mozna dodać pokrojone jajko na twardo,machewkę, groszek . Pycha :P [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
mamalu Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Smacznie wyglada ta galaretka tez czasami sama robie.Moja mala bardzo lubi ale tylko sama galarete:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.