mamalu Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Ina ja jeszcze nigdy nie kisilam czerwonej kapusty nawet nie wiem jak moze smakowac :grin: .wczoraj kupilam kapuste dzis albo jutro robie nowe podejscie.Napisze jak wyszlo.Dziekuje. Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Danusiu ona nie jest mocno kiszona, zrobiłam z jabłkami i jak przestanie fermentować to zaraz ją pasteryzuję. Poznaję po tym że nie muszę wyżymywać ręczników czy ścierek. Niekoniecznie trzeba to robić w słoikach, można w kamiennych garnkach albo w czymś innym do tego przeznaczonym tylko koniecznie trzeba czymś obciążyć i o tym wszyscy napewno wiedzą i następnie ponakładać do słoików i zapasteryzować. Cytuj
mamalu Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ina teraz mi wyszla naprawde smaczna. I nadal sie zastanawiam dlaczego ta pierwsza sie zepsula. Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Danusiu ucieszyłam się że kapusta udana, ja stale myślałam czy dasz znać i doczekałam się dobrej wiadomości. Cytuj
mamalu Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 ina zrobilam dzis ta kapuste na obiad dodalam do niej swiezutkiej marcheweczki potartej na malych oczkach cebulke w kosteczke olej cukier i pierz wyszla naprawde pycha ;) Najbardziej zajadal sie nia 21 miesieczny Adas :? Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Danusiu to naprawdę nas obydwie cieszy. Ja piekłam dwa razy sernik z 1 1/2 kg. twarogu z przepisu i nieudany był. Będę próbować poraz trzeci ale z mojego starego przepisu i bez spodu zrobię i muszę wykombinować żeby mi wyszły ładne kakaowe smugi. Zobaczę czy mi się teraz uda. Pozdrawiam Ciebie i małego Adasia. Cytuj
mamalu Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ina napewno ci sie uda ten sernik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi