annu Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Edyto to musza byc zwykle wafle. Ja nie trafilam nigdzie kwadratowych, byly okragle. Poobcinalam boczki i juz :?: Trzeba sobie jakos radzic. Krokiety zrobione i przyznam sa bardzo smaczne. Fajna rzecz na jakies imprezki. Cytuj
kofik Opublikowano 27 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Ciekawa jestem, jak by smakowały z farszem z kiszonej kapusty, takim jak sie daje do nalesnikowych krokietow, mam smaka na cos z kiszonej kapusty, wiec moze zrobie, bedzie szybciej i oczywiscie napisze jak wyszly.pozdrawiam Cytuj
AnnaK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Dziś na obiad robię Twoje krokiety.Dam znać jak smakowały. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Kofiku, robiłam kiedyś juz takie krokiety na waflu z kapustą kiszoną i grzybami. Polecam - koniecznie spróbuj i tę wersję. Z farszem ziemniaczanym też są wspaniałe. Cytuj
AnnaK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Zrobiłam krokiety,ale dałam chyba za dużo ziemniaków.Gdyby nie to,to byłyby pycha.Nastepnym razem dam mniej. Cytuj
grumko Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 jak obiecałem, tak zrobiłem ;) wersja z parówkami w środku, a za farsz robiło nasze ulubione puree z ziemniaków. dla zainteresowanych link do tego purre znajduje się tutaj. co do wrażeń smakowych to jesteśmy zadowoleni. z racji tego, że wyszło nam tego dosyć sporo w poniedziałek będziemy jeść te krokiety z sosem pieczarkowym, który jak myślę, świetnie się z nimi skomponuje. Cytuj
kofik Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Grumko, mniam mniam, tak sie napatrzyłam, ze pewnie bede robic w tym tygodniu i może spróbuje zrobić z farszem kapuścianym, przynajmniej nie trzeba smażyc naleśników... a z sosem pieczrkowym będą super... Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wczoraj była degustacja i wszyscy byli pod wrażeniem,bo jest to bardzo smaczne...krokieciki podawane były z surówką z kapusty pekińskiej :P Oczywiście oceniam przepis na 5 Cytuj
Gość diszko Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 :grin: witam i pozdrawiam serdecznie, to mój pierwszy wpis na forum. Jadłam i robiłam takie krokiety na waflu z tą różnicą że nadzienie było takie jak do pierogów ruskich /ser+ziemniaki ,cebulka, przyprawy/, naprawde rewelacyjne , zwłaszcza z barszczykiem czerwonym , polecam , smacznego ;) Cytuj
Gość diszko Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 zapomniałam dodac że robiłam je troche prosciej , bo jeden wafel był smarowany gruba warstwa nadzienia ok 2-3 cm i przykrywany drugim , po czym krojony w kwadraty , nie trzeba zwijać w rolade , /a jak sie schłodzi farsz to jest dosyc twardy i nie wylewa sie z kwadratów/ i obtaczany w jajku i bułce i smażony, Cytuj
kofik Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Doruniu dziękuję za ocenę :grin: i oczywiście cieszę się ze smakowało Cytuj
monika1207 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam serdecznie. Ja również robiłam krokiety z tego przepisu. Dokonałam jednak kilku drobnych modyfikacji (do masy ziemniaczanej dodałam podsmażony, pokrojony drobno boczek, pietruszkę, oraz pieczarki). Bardzo smaczne danie, rodzinie bardzo smakowało. Dziękuję za przepis. Cytuj
walentyna Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam Ja robię tak tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami . jak mi się nie chce smażyc naleśników , z tym że delikatnie namaczam wafle , kładę farsz i zwijam ,obtaczam w jajku i w bułce. Smakują wyśmienicie , nie poznać , że to wafel. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.