Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pączki z rodzynkami : Składniki: 53 dag mąki 4 dag drożdzy 10 dag cukru sól 1 szklanka mleka skórka starta z 1 cytryny, z 1 pomarańczy 2 jajka 7 dag masła 10 dag rodzynek 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 litr oleju Przyrządzanie: Mąke(3 dag odłożyć) przesiać, zrobić dołek, dodac drożdze, troche cukru, 1/2 mleka, przysypać mąką. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Pozostały cukier,mleko,szczypte soli,startą skórke z cytrusów,jajka i roztopione masło wyrobić z odstawionym ciastem i maką. Odstawić na kolejne 30 minut. Rodzynki sparzyć,osuszyć, wymieszać ze skórką kandyzowaną, dodać do ciasta, wyrobić. W dużym rondlu rozgrzać olej. Łyżką opruszoną mąką nabierać ciasto, wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Pączki smażyć z obu stron przez 8 minut. Po wyjęciu wysuszyć na bibule. Moja Rada: Ciasto będzie bardziej puszyste i lżej strawne jeśli zamiast mleka doda się troche letniego jogurtu i maślanki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.