lamiczka Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Składniki: 2 paczki krakersów 1 opakowanie kremu do karpatki 500ml mleka 20 dag masła 2 łyżki posypki czekoladowej. W naczyniu zagotować szklankę mleka. Zawartość opakowania kremu wymieszać z pozostałym mlekiem po czym dodać do wrzącego mleka. Cały czas mieszając, zagotować. Powstały budyń zdjąć z ognia, odstawić do przestudzenia. Masło zmiksować z budyniem na jednolity krem. Małą blache wyłożyć folią aluminiową, tak by folia wystawała za jej brzegi. Na dnie rozłożyć 1/2 krakersów, włożyć 1/2 kremu, przykryć resztą krakersów. Pozostały krem przełożyć do szprycy, dekoracyjnie wycisnąć na wierzchu krakersów, ozdobić posypką, po czym wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem pokroić na porcje. Moja Rada: Do kremu karpatkowego można dodać troche ajerkoniaku, dzięki któremu ciasteczka zyskają niepowtarzalny smak. życze SMACZNEGO!!! Ja właśnie sie zajadam takimi krakersami. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.