Pączuszek Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Biszkopt 4 jaja 1 niepełna szk. cukru 1 niepełna szk. mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Jaja ubić z cukrem , dodać mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać. Ciasto podzielić na dwa części do jednej dosypać kakao. Upiec dwa biszkopty jeden jasny drugi ciemny. Masa 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manney 2 cukry waniliowe 1 łyżka cukru pudru Z tego ugotować kaszę manną , ostudzić i utrzeć z jedną kostką masła. Ugotować galaretkę, wylać na dużą powierzchnię np. tacę.(najlepiej czerwoną). Z biszkoptów wykrawać szklanką lub literatką kółka , z galaretki też kółka. Smarować masą krążki biszkoptów w środek krążek galaretki. Posmarować masą całą powierzchnię i obtoczyć w okruchach.( pozostałości po biszkoptach ). Życzę smacznego. Jutro dołączę zdjęcie. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
andy8 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Bardzo jestem ciekawa zdjęcia bo to są chyba ciastka? :P [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Pączuszek Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Bardzo mi przykro ale nie mogę umieścić zdjęć, bo są dużego formatu a sama nie mogę ich zmniejszyć. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to bardzo chętnie prześlę mejla. Cytuj
ala-z Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Jeżeli możesz przeslać zjęcie to b. proszę ala-z@o2.pl :P Cytuj
Jolanta Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Bardzo ciekawy przepis,prosze niech ktos wstawi zdjecie bo na mnie dziala.Pozdrawiam. :P [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
beatrix Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Pączuszku spróbuj wstawic,ja moje tez zamieszczalam bez zmniejszania-takie duże,one same sie zmniejszają po zapisaniu i przeslaniu na forum.....pozdrawiam! Cytuj
ala291 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Pączuszek...ale co z tymi krążkami biszkoptow? a co z krążkami galaretki? gdzie i jak to wszystko umieścić? Cytuj
Pączuszek Opublikowano 8 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Przełożenie ciastka biszkopt ciemny masa galaretka masa biszkopt jasny masa okruchy Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Pączuszku ale super są te zdjęcia,kolejny przepis na oczekiwanie do zrobienia-pozdrawiam :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi