ina12 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Przepis posiadam z gazety Super Express. Zrobiłam, są smaczne. 6 kg buraczków - umyć, ugotować, obrać i zetrzeć. 3 szkl. cukru 2 szkl. octu 6 średnich cebul 6 zabków czosnku 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu 15 listków laurowych 6 goździków 2 łyżki soli Cebulę i czosnek pokroić, przygotowujemy zalewę z octu, cebuli, czosnku i reszty przypraw. Całość zagotowujemy i odstawiamy na 12 godzin, po tym czasie odcedzamy przyprawy, a zalewę wlewamy do ugotowanych, startych na grubej tarce buraczków. Wszystko dokładnie mieszamy. Buraczki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 20 minut. Cytuj
aida Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Rewelacja robię od lat, a pyszny gęsty sok zlewamy i dodajemy kieliszek czerwonego wina i mamy cudny barszczyk szczególnie na Wigilię. Inuś ta sałatka zawiera tak dużo kwasu że nie trzeba jej tak długo gotować wystarczy 5 minut po to tylko by słoiczki przychwyciły. Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Aida ja przepis mam od zeszłego roku i teraz go wypróbowałam. Dziękuję Tobie za poradę i następną razą napewno skorzystam z niej. Smakowałam przed włożeniem do słoików to nie były mocno kwaśne. Ja słoików nie gotowałam tylko podgrzewałam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.