Skocz do zawartości

Buraczki Na Przystawkę


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis posiadam z gazety Super Express. Zrobiłam, są smaczne. 6 kg buraczków - umyć, ugotować, obrać i zetrzeć. 3 szkl. cukru 2 szkl. octu 6 średnich cebul 6 zabków czosnku 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu 15 listków laurowych 6 goździków 2 łyżki soli Cebulę i czosnek pokroić, przygotowujemy zalewę z octu, cebuli, czosnku i reszty przypraw. Całość zagotowujemy i odstawiamy na 12 godzin, po tym czasie odcedzamy przyprawy, a zalewę wlewamy do ugotowanych, startych na grubej tarce buraczków. Wszystko dokładnie mieszamy. Buraczki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 20 minut.

Opublikowano

Rewelacja robię od lat, a pyszny gęsty sok zlewamy i dodajemy kieliszek czerwonego wina i mamy cudny barszczyk szczególnie na Wigilię. Inuś ta sałatka zawiera tak dużo kwasu że nie trzeba jej tak długo gotować wystarczy 5 minut po to tylko by słoiczki przychwyciły.

Opublikowano

Aida ja przepis mam od zeszłego roku i teraz go wypróbowałam. Dziękuję Tobie za poradę i następną razą napewno skorzystam z niej. Smakowałam przed włożeniem do słoików to nie były mocno kwaśne. Ja słoików nie gotowałam tylko podgrzewałam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.