elunia.o Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Mój ulubiony przepis - jeśli spodziewam się gości przyjezdnych,a nie wiadomo o której będą. Plastry szynki wieprzowej lekko rozbić i ułożyć na suchej blasze. Trochę soli, pieprzu i vegety.Na to dajemy pieczarki usmażone z cebulą (przestudzone) i żółty ser. Sos myśliwski knorra robimy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy małą śmietanę kremówkę i pokrojony w talarki por ( białą część).Zalewamy tym mięso. Pieczemy 45 min. w 180 st.C. W zależnosci od ilości mięsa zwiekszamy ilość śmietany i sosu.Mięso ma być przykryte.Można wszystko przygotować wcześniej i trzymać w piekarniku, a piec dopiero w ostatniej chwili.Można odgrzewać, ale na zimno też jest pyszne. smacznego! Cytuj
Lusia Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 a ten farsz to zawijamy w ta szynke i dopiero zaewamy czy tak układamy na szynce i tak bezposdernio zalewamy sosem?? Cytuj
minia51 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Lusiu, to nie jest Farsz. Na mięso dajesz pieczarki i zalewasz śmietaną zmieszaną z sosem. ja tego nie robiłam ale robiłam podobne mięsko - karkówkę zapiekaną ( z zupą cebulową) tam też były pieczarki. Przepis jest na forum. Pozdrawiam Cytuj
elunia.o Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Tak, Lusiu! Robi się dokładnie tak, jak napisała Minia 51!Jestem ciekawa czy już zrobiłaś te sznycle i jak smakowały.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi