grumko Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ser smażony z jajkami - SAGANAKI ME TIRI KE AWGA (1 porcja) SKŁADNIKI: 1 łyżka masła, 10 dag kefalotiti ostrego (lub innego ostrego sera żółtego), 2 jajka, mąka, pieprz, sól SPOSÓB WYKONANIA: Na małej patelni rozgrzewamy masło. Ser kroimy w wąskie plastry, smażymy na średnim ogniu. Rumienimy na złoty kolor i przewracamy na drugą stronę. Wbijamy jajka, smażymy, dopóki jajka się nie zetną . Uwaga: do jajka można dodać parówkę lub inną wędlinę, można także zastosować inny rodzaj twardego sera. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.