Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BISZKOPT - taki jak kto umie

Na biszkopt jabłka:

Około 2 litry musu jabłkowego -zagotować

dodać 2 galaretki cytrynowe i dobrze wymieszać

Jak jabłka zaczną gęstnięć dać na biszkopt

Na to masa

1/2 litra mleka zagotować i do tego

2 łyżki mąki krupczatki czubate

2 łyżki mąki ziemiaczanej

1 cukier waniliowy

4 łyżki cukru

To rozrobić w 1 szklance mleka i ugotować budyń

ZIMNY

utrzeć z 1 masłem lub margaryną i dać na zimne jabłka

Na wierzch starte pryncese dużą lub czekoladę najlepiej gorzką

SMACZNEGO

Lubię eksperymentować i ostatnio gdy piekłam jabłecznik dałam na wierzch dodatkowo bitą śmietanę

Super

post-6127-1191854052_thumb.jpg

Opublikowano

Tereniu, :P bardzo zainteresowało mnie Twoje ciasteczko. Będzie idealne dla dzieciaków na urodzinki. Lubią takie połaczenie. Przepis wydrukowany, :P pozdrawiam dzięki, pa :P

Opublikowano

:P  Musze przyznac ze ten jabłecznik jest rewelacyjny wczoraj moja córka taki robiła w szkole ( uczy się jako kucharz)tylko z mała zmianą bo przekładany był jak tort,ale przepis i wykonanie to samo, polecam go pychotka :P

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.