teresap Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 BISZKOPT - taki jak kto umie Na biszkopt jabłka: Około 2 litry musu jabłkowego -zagotować dodać 2 galaretki cytrynowe i dobrze wymieszać Jak jabłka zaczną gęstnięć dać na biszkopt Na to masa 1/2 litra mleka zagotować i do tego 2 łyżki mąki krupczatki czubate 2 łyżki mąki ziemiaczanej 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru To rozrobić w 1 szklance mleka i ugotować budyń ZIMNY utrzeć z 1 masłem lub margaryną i dać na zimne jabłka Na wierzch starte pryncese dużą lub czekoladę najlepiej gorzką SMACZNEGO Lubię eksperymentować i ostatnio gdy piekłam jabłecznik dałam na wierzch dodatkowo bitą śmietanę Super Cytuj
niuniaczek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Tereniu, :P bardzo zainteresowało mnie Twoje ciasteczko. Będzie idealne dla dzieciaków na urodzinki. Lubią takie połaczenie. Przepis wydrukowany, :P pozdrawiam dzięki, pa :P Cytuj
teresap Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jesteś miła -również pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Tereniu w jakiej formie piekłaś?. Teraz będę piekła z przepisu Andy a w przyszłym tygodniu z Twojego przepisu. Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Na zwykłej blasze 24 cm- 40 cm , ale może byc i 29- 40 cm POZDRAWIAM Imam nadzieje że miło mie wspomisz Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Cytuj
teresap Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 ŻYCZĘ SMACZNEGO I CZEKAM NA OPINIE :P Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 :P Musze przyznac ze ten jabłecznik jest rewelacyjny wczoraj moja córka taki robiła w szkole ( uczy się jako kucharz)tylko z mała zmianą bo przekładany był jak tort,ale przepis i wykonanie to samo, polecam go pychotka :P Cytuj
teresap Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Diękuje - ja też tak uważam Pozdrawiam :P Spruuj szybkiej Rolady z jabłek !!!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tereniu jabłecznik jest bardzo smaczny, dziękuję za przepis, ocenę wystawiłam. Upiekłam na dużej blaszce. Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Ina bardzo się cieszę że smakował i dziękuje za opinie Polecam teraz ciasto śmieciuch Pozdrawiam życzę spokojnej nocy i radosnej niedzieli :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Tereniu dodaję jeszcze jedno zdjęcie zrobione dzisiaj bo wczoraj dodałam jak krem był luźnej konsystencji. Polecam wszystkim to pyszne ciasto i pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Ino -śliczny chyba wpadnę na kawę......... ? POZDRAWIAM :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Tereniu serdecznie zapraszam, ciasta została końcówka, daj znać kiedy wpadniesz to upiekę następny. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi