Edytka78 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Cześc teresap mam pytanko ile ma być tego mleka bo ja zrozumiałam że 3 szklanki (0,5l mleka zagotować a w 1szkl rozpuścić mąki) czy tak? Pozdrawiam :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Edytko ma być 1/2 l mleka, jedną szklankę zagotowałam z cukrem i cukrem waniliowym w drugiej rozmieszałam mąki i wlałam do gotującego mleka, podgotowałam trochę żeby zgęstniał i budyń gotowy. Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 WITAM Edytko tak ma by 3 szklanki POZDRAWIAM i czekam na opinie Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Przepraszam że udzieliłam złej odpowiedzi. Ja naprawdę użyłam 1/2 l mleka czyli dwie szklanki. Po tej wpadce już nigdy nie udzielę żadnej odpowiedzi. Cytuj
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ina12 nie przejmuj sie kazdemu moze sie pomylic.Ale z tego co widze,to siedza na tym forum stare wygi(przepraszam za okreslenie ale w dobrym tego slowa znaczeniu.Dziewczyny pieka naprawde super ciasta i sadze ze znaja proporcje.Bo przeciez szklanka ma 250ml,to na 1l wchodza 4 szkl.POZDRAWIAM Cytuj
teresap Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ina - Viola ma racje nie ma się czym martwić każdemu się zdarzy:) Gorąco Wszystkich pozdrawiam :?: Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Tereniu ja się absolutnie nie martwię bo ciasto ładne wyszło, krem również, widać to na zdjęciu i jabłecznik jest bardzo smaczny tak że nie mam powodu do zmartwienia. Źle zrozumiałam w przepisie bo mam inne zmartwienia i dlatego udzieliłam odpowiedzi jak ja zrobiłam przez moją pomyłkę budyń myśląc że go dobrze zrobiłam. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
teresap Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Lubię eksperymentować i ostatnio gdy piekłam jabłecznik dałam na wierzch dodatkowo bitą śmietanę Super Spróbujcie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi