Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SPRÓBUJCIE !!!!!! 4 jajka 1/2 szk. cukru 3/4 szk. mąki 1 płaska łyżeczka proszku 5-6 dużych jabłek WYKONANIE Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem. Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach ? jak kto chce można osłodzić czy dać cynamon to już wedle uznania. Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać Piec na złoty kolor Po upieczeniu wykładamy na ścierkę Zdjąć pergamin Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia GOTOWE Jak ktoś chce można ozdobić bitą śmietaną lub wedle uznania ale zapewniam że jest DOBRA bez ozdób

post-6127-001982500 1305363243_thumb.jpg

post-6127-010266000 1305363261_thumb.jpg

  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Po raz pierwszy piekłam roladę razem z nadzieniem .Ciasto biszkoptowe bardzo delikatne .Do jabłek dodałam rodzynki i cukier waniliowy .Gotową polałam rozpuszczoną czekoladą .Piekłam na dużej blasze ,takiej z piekarnika .Dziękuje za przepis .Polecam .

post-6888-1192291652_thumb.jpg

post-6888-1192291689_thumb.jpg

Opublikowano

I ja sie właśnie zajadam tą roladą. Pierwszy raz w życiu udało mi się zrobić roladę :P Super pomysłowy sposób. Niestety moja nie doczeka się żadnej polewy. Gorąco polecam.

Opublikowano

Tak jest, najpierw jabłka na blachę a potem ciasto. Ja blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, nie smarowałam niczym. Bardzo ładnie odkleił się od jabłek. Blaszkę miałam o wymiarach 36 na 25 cm.

Opublikowano

Upiekłam dzisiaj i jestem zachwycona. Rewelacja, moje dziecko pałaszuje az mu sie uszy trzęsa, chyba jutro bede musiała druga upiec bo do wieczora nic nie zostanie. Super przepis szybki i baaardzo smaczny na 6 :sad: !!!

Opublikowano

Pieklam dzisiaj ta rolade i jest znakomita. Wszystkim smakuje i do wieczora napewno jej nie bedzie, po prostu rewelacja. I jeszcze jedna zaleta, ze szybko ja sie robi tak jak szybko znika. Super przepis!!!

Opublikowano

Cześć Teresap jak zawinąć ten biszkopt w ściereczkę czy ona ma byc zwinięta z tą roladą czy ma być tylko na wierzch i czy ma być sucha ta ściereczka nie wiem jak to zrobić bo nigdy nie piekłam rolad? :sad:

Opublikowano

Temperatura pieczenia taka jak pieczesz ciasta ja mam tak zwany. zielony piecyk i tam nie ustawiam temperatury

Zawinięcie rolady ja to robię w ścierkę kuchenną

POZDRAWIAM i życzę smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.