teresap Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 SPRÓBUJCIE !!!!!! 4 jajka 1/2 szk. cukru 3/4 szk. mąki 1 płaska łyżeczka proszku 5-6 dużych jabłek WYKONANIE Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem. Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach ? jak kto chce można osłodzić czy dać cynamon to już wedle uznania. Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać Piec na złoty kolor Po upieczeniu wykładamy na ścierkę Zdjąć pergamin Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia GOTOWE Jak ktoś chce można ozdobić bitą śmietaną lub wedle uznania ale zapewniam że jest DOBRA bez ozdób Cytuj
figiel Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Witam ! Ciekawy i prosty przepis na roladę .Mam pytanie ,czy pergamin smarujemy tłuszczem,posypujemy tartą bułką? Pozdrawiam. Cytuj
figiel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Po raz pierwszy piekłam roladę razem z nadzieniem .Ciasto biszkoptowe bardzo delikatne .Do jabłek dodałam rodzynki i cukier waniliowy .Gotową polałam rozpuszczoną czekoladą .Piekłam na dużej blasze ,takiej z piekarnika .Dziękuje za przepis .Polecam . Cytuj
Miuriel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 I ja sie właśnie zajadam tą roladą. Pierwszy raz w życiu udało mi się zrobić roladę :P Super pomysłowy sposób. Niestety moja nie doczeka się żadnej polewy. Gorąco polecam. Cytuj
teresap Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 DZIĘKUJE - CIESZĘ SIĘ ŻE SMAKOWAŁA POLECAM INNE PRZEPISY POZDRAWIAM Cytuj
mac51 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Chcę się upewnić.Najpierw jabłka na blachę a potem ciasto? :sad: Jakie wymiary blachy ? :P Cytuj
Miuriel Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Tak jest, najpierw jabłka na blachę a potem ciasto. Ja blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, nie smarowałam niczym. Bardzo ładnie odkleił się od jabłek. Blaszkę miałam o wymiarach 36 na 25 cm. Cytuj
Magdasd Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Upiekłam dzisiaj i jestem zachwycona. Rewelacja, moje dziecko pałaszuje az mu sie uszy trzęsa, chyba jutro bede musiała druga upiec bo do wieczora nic nie zostanie. Super przepis szybki i baaardzo smaczny na 6 :sad: !!! Cytuj
ela52 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Pieklam dzisiaj ta rolade i jest znakomita. Wszystkim smakuje i do wieczora napewno jej nie bedzie, po prostu rewelacja. I jeszcze jedna zaleta, ze szybko ja sie robi tak jak szybko znika. Super przepis!!! Cytuj
teresap Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Dziękuje – cieszę się że smakuje Cytuj
marta.larsen Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 chcialabym bardzo wyprobowac ten przepis ale... napiszcie prosze w jakiej temperaturze nalezy upiec ciasto? czy ma byc wlaczony termoobieg czy tez nie? Cytuj
mela Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 TA ROLADKA TO SUPCIO,wczoraj jak wróciłam z pracy upiekłam,bardzo szybko sie robi,ja piekłam 40min/180st/na termoobiegu ,dzieki za pzrepis Cytuj
Edytka78 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Cześć Teresap jak zawinąć ten biszkopt w ściereczkę czy ona ma byc zwinięta z tą roladą czy ma być tylko na wierzch i czy ma być sucha ta ściereczka nie wiem jak to zrobić bo nigdy nie piekłam rolad? :sad: Cytuj
teresap Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Temperatura pieczenia taka jak pieczesz ciasta ja mam tak zwany. zielony piecyk i tam nie ustawiam temperatury Zawinięcie rolady ja to robię w ścierkę kuchenną POZDRAWIAM i życzę smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi