marta.larsen Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 dzieki serdeczne za odpowiedz na moje pytania.... ide do kuchni :sad: Cytuj
marta.larsen Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 roladka upieczona i zjedzona, obie czynnosci wykonane w mgnieniu oka rolade zaczelam piec w warunkach ktore podala mela ale po okolo 10 minutach zmniejszylam do 150 i dopiekalam kolejne 15-20 minut kiedy sobie pomysle ile sie wczesniej musialam napracowac przy zrobieniu rolady "tradycyjnym" sposobem :sad: uuf ten przepis jst boski!!!! :P polecam wszystkim Cytuj
teresap Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Bardzo się ciesze że smakuje a pracy mało Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Cytuj
basga Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Ja też dziś zrobiłam-teraz się studzi!Troszkę mi popękała przy rolowaniu ale przecież to mój pierwszy raz!!! Cytuj
Miuriel Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Może ktoś ma pomysł na jakieś inne nadzienie zamiast jabłek? Cytuj
basga Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Może masa makowa? Cytuj
Jolanta Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Kurcze narobilyscie mi takiej ochoty na ta rolade ale ja jestem ciemna w zwijaniu rolady czy ktos by byl laskawy i wytlumaczyl mi jak to sie robi? :sad: .Czy sciereczka ma by wilgotna i jak ta siereczka zwijac?Z gory dziekuje :P . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
mac51 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Zrobiłem dzisiaj .Cóż można powiedzieć. Pracy mało,a efekt niesamowity :P Pycha :P Obok bita śmietana :sad: Cytuj
teresap Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Jolu do odważnych świat należy Roladę zrobić to pestka Na blachę koniecznie pergamin – upiec jabłka są na dole kładziesz ścierkę na deskie na której ma być ciasto przykładasz do blachy i odwracasz zdejmujesz blachę i papier i zwijasz ściślej - ścierką roladę nie wkręcając jej i zostawiasz w ścierce lub nie zimną obłożyć bitą śmietaną ni koniecznie WYJDZIE Daj znać jak zrobisz Cytuj
teresap Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Pomysł czym nadziać Zgaduje mak za ciuszki wydaje mi się że prędzej jakiś dżem np. porzeczkowy jagodowy ananasowy czy marmolada Cytuj
figiel Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Może masa orzechowa lub serowa ? :sad: Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Ja robiłam kiedyś roladę orzechową, ale na cieście kruchym :sad: Myślę, że tę masę można wykorzystać również w tym przepisie. Pozdrawiam :P Cytuj
Jolanta Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Tak mi przykro :P :P :sad: ,ale roladka nie wyszla niewiem czemu wszystko zrobilam wedle przepisu.Zastanawiaja mnie tylko jablka czy one powinny byc pieczone razem z sokiem,ktory wypuscily podczas scierania na tarce.Ciasto jest z jednej strony poprostu mokre.Moze to bylo przyczyna???Dajecie mi rade co mam zrobic na drugi raz bo na zdjeciu Figelka i Mac51 pysznie wyglada.A tak wogole to chciala zrobic niespodzianke moje corci bo uwielbia ciasta z jablkami :P .Pozdrawiam. [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
teresap Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 :sad: Jolu mi jeszcze bardziej przykro Przyczyna Za krótko piekłaś Za dużo jabłek A może i jabłka za soczyste- mi się nie zdarzyły takie, ale przypuśćmy że tak było to spróbuj z innych jabłek Nie podawaj się CZEKAM I POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.