Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

roladka upieczona i zjedzona, obie czynnosci wykonane w mgnieniu oka rolade zaczelam piec w warunkach ktore podala mela ale po okolo 10 minutach zmniejszylam do 150 i dopiekalam kolejne 15-20 minut kiedy sobie pomysle ile sie wczesniej musialam napracowac przy zrobieniu rolady "tradycyjnym" sposobem :sad: uuf ten przepis jst boski!!!! :P polecam wszystkim

Opublikowano

Ja też dziś zrobiłam-teraz się studzi!Troszkę mi popękała przy rolowaniu ale przecież to mój pierwszy raz!!!

Opublikowano

Kurcze narobilyscie mi takiej ochoty na ta rolade ale ja jestem ciemna w zwijaniu rolady czy ktos by byl laskawy i wytlumaczyl mi jak to sie robi? :sad: .Czy sciereczka ma by wilgotna i jak ta siereczka zwijac?Z gory dziekuje :P .

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Jolu

do odważnych świat należy

Roladę zrobić to pestka

Na blachę koniecznie pergamin – upiec

jabłka są na dole

kładziesz ścierkę na deskie na której ma być ciasto

przykładasz do blachy i odwracasz

zdejmujesz blachę i papier

i zwijasz ściślej - ścierką roladę nie wkręcając jej i zostawiasz w ścierce lub nie

zimną obłożyć bitą śmietaną ni koniecznie

WYJDZIE

Daj znać jak zrobisz

Opublikowano

Tak mi przykro :P :P :sad: ,ale roladka nie wyszla niewiem czemu wszystko zrobilam wedle przepisu.Zastanawiaja mnie tylko jablka czy one powinny byc pieczone razem z sokiem,ktory wypuscily podczas scierania na tarce.Ciasto jest z jednej strony poprostu mokre.Moze to bylo przyczyna???Dajecie mi rade co mam zrobic na drugi raz bo na zdjeciu Figelka i Mac51 pysznie wyglada.A tak wogole to chciala zrobic niespodzianke moje corci bo uwielbia ciasta z jablkami :P .Pozdrawiam.

[LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY]

Opublikowano

:sad: Jolu mi jeszcze bardziej przykro Przyczyna Za krótko piekłaś Za dużo jabłek A może i jabłka za soczyste- mi się nie zdarzyły takie, ale przypuśćmy że tak było to spróbuj z innych jabłek Nie podawaj się CZEKAM I POZDRAWIAM

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.