viola32 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Ja tez sie skusilam na te rolade na Wigilie(choc mam zawsze problem z upieczeniem biszkoptu na rolade).Wydawalo mi sie ,ze juz sie upiekla bo zawsze mialam za twarda i nijak nie dala sie zwinac:)wiec jak sie mi wydawalo,ze juz(sprawdalam patyczkiem a ze pod spodem jablka a biszkopt cienki rolada ladnie zarumieniona to ja wyciagnelam zwijam a tu ciacho surowe wyplywa.Mysle sobie znow niewypal,ale ze mialam kupionych wiecej kwasnych jablek do salatki to mysle sobie wreszcie kiedys musi mi sie udac i robie drugi raz.Zagonilam meza zeby mi je obral .Starlam na tarce i drugi raz wyszla (potrzymalam troche dluzej)Dla mnie taka sobie mowie o smaku moze dlatego ze byla jedzona przeze mnie dopiero dwa dni pozniej,bo ciacha robilam z dwudniowym wyprzedzeniem,biszkopt troche za scisly(robilam pierwszy raz sama Wigilie i nie chcialam byc zmeczona w tym dniu bo zawsze robilam z moja mama i po kolacji bylam tak padnieta ,ze zasypialam... :grin: Takze Teresko nie zrazam sie za jakis czas znow ja zrobie.Pozdrawiam Ps.Moze za jakis czas uda mi sie dodac zdjecia tej rolady i innych ciast ale jak na razie nie moge sie doprosic meza by zgral na czytniku kart-ale musi go pozyczyc...no i tak czekam...i chyba sie nie doczekam... Cytuj
teresap Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 VIOLU podziwiam Twoją cierpliwość i upartość i na pewno to będzie wynagrodzone Pozdrawiam Cię bardzo Cytuj
viola32 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 U Dorotki wyszla taka duza.Ja chyba w inna strone zwijalam..?bo moja byla troche krotsza.A mase jablkowa mialam troszke jasniejsza choc cynamon dodawalam (U Dorotki ta masa jest bardzo ciemna albo to tak na zdjeciu tylko widac)Ale i tak ladnie sie prezentuje...:D Cytuj
As76 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja też robiłam tę roladę,tylko zapomniałam napisać.Wyszła super. Cytuj
teresap Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Bardzo się cieszę że rolada smakuje i nie sprawia problemu , polecam inne przepisy POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj
figiel Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przypominam ten przepis ...sezon jabłkowy w pełni . Cytuj
Kaliope Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Śliczna rolada Figielku... nie robiłam jeszcze nigdy rolady więc chyba czas spróbować. Tak wszyscy zachęcacie zdjęciami... I dobrze, że przepis przypomniany bo jabłuszek pod dostatkiem :arrow: Cytuj
jol@ Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Znów błysnęłam dzięki Tobie Tereniu !!! 8) Dziękuję za wspaniałe przepisy i proszę o więcej !!! :razz: :razz: :razz: Cytuj
teresap Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wszystkich gorąco witam i przepraszam że nie odpisywałam , ale dopiero dziś wróciłam Dziękuje za dobre słowo i bardzo się cieszę że nie zapomniano o roladce POZDRAWIAM GORĄCO Cytuj
k@sia Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Pyszna roladka :) Naprawdę pomysłowy i szybki przepis :razz: Cytuj
teresap Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 CIESZĘ SIĘ ŻE SMAKUJE POZDRAWIAM Cytuj
ewciapg Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Piekłam tą roladę na weekend (mamy własne jabłka dlatego non stop piekę coś z jabłkami). Naprawdę super. Tylko jabłka najpierw przesmażyłam, bałam się że puszczą za dużo soku. Polecam serdecznie. Cytuj
teresap Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Bardzo się cieszę że wypróbowałaś roladkę, polecam inne przepisy , na dniach wrzucę jeszcze jedno ciasto z jabłkami........... POZDRAWIAM Cytuj
Pączuszek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Super rolada a jaka szybka dzięki za super przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi