arturro Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Takie oto cos wyszperałem w ęternecie: Potrzebujemy: - 2 czerwone papryki - 2 ząbki czosnku - 2 zielone papryki - 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich - 6 łyżek oliwy - sól i pieprz do smaku - 16 ładnych listków bazylii - kapary OLE! Przekrój każdą paprykę na 4 części, usuń nasiona z szypułką i białe błonki. Rozłóż w foremce kawałki papryki skórką do dołu. Polej je oliwą, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Pokrój drobno kapary. Wewnątrz każdego kawałka papryki połóż po listku bazylii i posiekane kapary. Zakryj foremkę folią aluminiową i wstaw do piekarnika z term-oobiegiem rozgrzanego do 180 stopni C. (Jeśli twój piekarnik nie ma termo-obiegu, rozgrzej go do 200 stopni C. Piecz 10-15 min. Zmiksuj razem 2 łyżki octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku i orzechy włoskie. Wyjmij z pieca paprykę i posmaruj ją zmiksowanym sosem. Włóż ponownie do piekarnika na 15-20 min. tym razem bez przykrycia. ...sprawdziłem na własnej skórze... a właściwie na własnych kubkach smakowych i wyszło rewelacyjne. Polecam każdemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.