marzycielka Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Halinko bardzo ładny wypiek.Pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Halinko piękne ciacho ci wyszło bardzo się cieszę i dziękuję za podzielenie się opinią :sad: Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Mela cieszę się że i tobie smakowało Halinko użyłaś za małej blaszki pisząc blaszka standardowa miałam na myśli 40 na 30 conajmniej i w\g mnie kremu jest wtedy w sam raz ale każdy może miec inne zdanie :sad: Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Faktycznie ciasto ładne ( ale jestem chwalipięta) i do tego pyszne. Andy ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam że kremu budyniowego starczy bo nawet boki pokrył, ale masy jabłkowej dla mnie jest za mało z 1 kg jabłek. Potwierdzam jeszcze raz że z Twojego przepisu biszkopt jest wspaniały i zjedzony został sam bez przekładania. Mela w jakiej formie piekłaś, szkoda że nie dodałaś zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam bardzo serdecznie po długiej przerwie :sad: Zamierzam upiec to ciacho, bardzo apetycznie wygląda, tylko zastanawia mnie ilość mąki w stosunku do jajek, na pewno tylko 6 łyżek mąki? Zawsze używałam trochę więcej do ciemnego biszkoptu, dlatego pytam, gdyż chciałam upiec ten biszkopt wg Twojego przepisu Andy. Trochę nieskładnie piszę, ale trochę się spieszę, papatki, czekam, Justyna. Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mam pytanko czy mogą być jabłka ze słoika czy muszą być świeże. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Pozwolę sobie odpowiedzieć za Andy. Upiekłam biszkopt z przepisu Andy i podałam wymiar blaszki na której piekłam i proszę się nie obawiać bo biszkopt jest udany. Andy także podała w jakiej ona formie piecze. Justynko przeczytaj komentarze, szkoda że nie dodałam zdjęcia bo tak samo był puszysty jak na zdjęciu autorki. Iwonko mogą być z słoika, mam na myśli mus, dodaje się galaretkę i one tak samo zgęstnieją jak świeże gotowane. Poczekamy czy Andy potwierdzi że to jest prawidłowa odpowiedź bo ja uważam że tak. Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Iwonko myślę że mogą być jabłka ze słoika choć ja z takimi jeszcze nie robiłam ale nie widzę przeszkód. Justynko nie obawiaj się ilości mąki,biszkopt się uda napewno. Bardzo dziękuję Halince za udzielenie odpowiedzi zgadzam się z tym wszystkim co napisałaś :sad: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam serdecznie i dziękuję za udzielone opinie miłe Panie :P :P Na sobotę mam zaplanowane już to ciacho i wrażeniami się podzielę, obym tylko znalazała na to czas, coś ostatnio mi go brakuje, dlatego nie zaglądam za często na forum :sad: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
biedroneczka Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Przepis już wylądował u mnie w zeszycie :sad: dziś zrobie tylko musze zorganizować produkty dam znac jak wyszedł Cytuj
biedroneczka Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Wczoraj zrobiłam ten pyszny placuszek gorąco polecam Cytuj
JustynaZ Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Witam serdecznie :grin: Ciasto zrobiłam, biszkopt wyszedł bardzo dobry, więc mniejsza ilość mąki mu nie zaszkodziła, ogólnie ciasto bardzo dobre, połączenie jabłek z galaretką tworzy ciekawy smak. Tylko tak się zastanawiam, czy następnym razem nie użyć jednej galaretki zamiast dwóch, gdyż na przeszło 1 kg jabłek jakie wykorzystałam, to ta masa mogłaby być bardziej miękka. Pewnie jest to kwestia gustu, albo miałam mało soczyste jabłka :grin: Myślę, że podobnie można wykorzystać np. mrożone truskawki, po zmiksowaniu, podgrzaniu i dodaniu galaretek takie przełożenie mogłoby mieć ciekawy smak, jeszcze nie robiłam, na razie jest to tylko pomysł :P Ogólnie Andy ciasto bardzo dobre, zostało zjedzone w jeden dzień i do porządnej degustacji dołączył mój młodszy syn, który ostatnio nie chciał jeść żadnego domowego ciasta, coś w tym jest :P Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
andy8 Opublikowano 22 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Justynko bardzo się cieszę że ciasto smakowało :grin: Cytuj
viola32 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ciasto wyglada super i pewnie tez bosko smakuje.Dziewczyny pieczecie takie fajne ciasta az slinka leci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.