kim Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego Ubić pianę z białek, dodać cukier ( waniliowy też ) i żółtka, wymieszać. Następnie dodawac stopniowo mąkę wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min w temp 160 st. Krem: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny 1 olejek śmietankowy 1 szklanka mąki tortowej 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, w trzeciej rozprowadzić mąkę, dodac do gotującego sie mleka i ugotować budyń. Po wystygnieciu połączyć z margaryną i olejkiem. Posypka: 1 paczka wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru 1 łyżka margaryny Wszystko zarumienić na patelni. Biszkopt przekroic na pół, 2/3 masy przełożyć, resztą kremu posmarowac wierzch, posypać wiórkami. Cytuj
ela52 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Cz tych wiorkow ma byc 10 dkg? Cytuj
apsik Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Tak Elu ja myslę ,że 10 dag ,placuszek ten jest bardzo dobry i można dać krem budyniowy już sprawdzony przez siebie. Bardzo często piekłam go dawno temu i dziękuję za przypomnienie ...polecam. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.