ina12 Opublikowano 10 Pa藕dziernika 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Pa藕dziernika 2007 6 kg kapusty czerwonej 2 kg jab艂ek 12 dag soli szczypta nasion kopru Kapust臋 drobno poszatkowa膰, g艂膮b zetrze膰 na du偶ych oczkach razem z obranymi jab艂kami. Wymiesza膰 sk艂adniki z sol膮. ponak艂ada膰 w s艂oiki ubijaj膮c. Po okresie burzliwej fermentacji podda膰 pasteryzacji. Je偶eli kto艣 posiada zimn膮 piwnic臋 nie potrzeba pasteryzowa膰 tylko ubi膰 w kamiennym garnku i po fermentacji wynie艣膰 kwaszonk臋 do piwnicy. Cytuj
Janka Opublikowano 11 Pa藕dziernika 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Pa藕dziernika 2007 Robi臋 co roku i zawsze wszystkim bardzo smakuje. :P Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Pa藕dziernika 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 11 Pa藕dziernika 2007 Janko dzi臋kuj臋, nam smakuje mo偶e inne osoby kt贸re nie robi艂y spr贸buj膮 zrobi膰. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 30 Pa藕dziernika 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Pa藕dziernika 2008 dzi艣 zrobi艂am t膮 kapust臋 i za oko艂o tydzie艅 b臋d臋 j膮 wypr贸bowywa膰. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 a偶 spr贸buj臋. Dam zna膰 jak nam smakuje :-D Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.