ina12 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 6 kg kapusty czerwonej 2 kg jabłek 12 dag soli szczypta nasion kopru Kapustę drobno poszatkować, głąb zetrzeć na dużych oczkach razem z obranymi jabłkami. Wymieszać składniki z solą. ponakładać w słoiki ubijając. Po okresie burzliwej fermentacji poddać pasteryzacji. Jeżeli ktoś posiada zimną piwnicę nie potrzeba pasteryzować tylko ubić w kamiennym garnku i po fermentacji wynieść kwaszonkę do piwnicy. Cytuj
Janka Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Robię co roku i zawsze wszystkim bardzo smakuje. :P Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Janko dziękuję, nam smakuje może inne osoby które nie robiły spróbują zrobić. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 dziś zrobiłam tą kapustę i za około tydzień będę ją wypróbowywać. Już się nie mogę doczekać aż spróbuję. Dam znać jak nam smakuje :-D Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.