teresap Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Na każdym przyjęciu muszą być Piersi z kurczaka ( tyle ile komu potrzeba) Rozbić i przygotować jak na schabowe – lekko posolić Obtaczamy Mąka + jajko osolone + bułka tarta z dodatkiem przypraw nie za dużo, ja daje majeranek + delikat do mięsa Jeśli ktoś chce wykwintne to panierujemy tak Mąka + żółtko + chrupki kukurydziane starte na tarce + białko W tej panierce są pyszne nawet same SPRÓBUJCIE Zaznacze tylko trzeba je smażyć na wolnym ogniu Smażymy jak schabowe Usmażone schabowe smarujemy chrzanem na chrzan pieczarki ( wcześniej obsmażone z cebulką i przyprawione wedle uznania) zlewamy keczupem ( ja daje pikantny) i na to plaster sera Układam na głęboko patelnie z niewielką ilością tłuszczu - patelnie nagrzewam Gdy osiągnie temperaturę pryskam wodą , przykrywam i na średnim ogniu czekam aż się ser rozpuści Można zapiec. GOTOWE Cytuj
figiel Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witaj ! Czy dobrze rozumiem:w tych składnikach ,które podałaś po kolei obtaczać schabowe ,czy wszystkie razem wymieszane? Mam na myśli te ostatnie:mąka,żółtko,chrupki,białko. Na końcu białko,czy sie nie przypiecze za mocno? Pozdrawiam . Cytuj
BeaGa Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witaj Tereniu, ja jadłam schabowe panierowane w kłatkach kukurydzanych, ale te płatki były w całości. Natomiast bardzo mnie intruguje dajsza część przepisu. To musi być na prawdę super schabowy. Mniam Cytuj
teresap Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 WITAJ BeaGa i Figiel przepraszam że tak długo nie odpisywałam ale już nadrabiam zaległości Czyli schabowe optaczamy po koleji mąka potem jajko potem bułka tarta II sposób mąka p.... żółtko można kapkie dać mleka potem chrupki koniecznie starte na tarce jarzynowej potem białko i smarzymy na rozgrzanym tłuszczu ale nie za dużym ogniu GWARANTUJE ŻE SĄ PYSZNE POZDRAWIAM I CZEKAM NA ZDJĘCIA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.