AnnaK Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 20 dkg topionego sera 4 szklanki bulionu instant 4 łyżki kwaśnej śmietany vegeta lub sól Do gotującego bulionu włożyć kawałki serka i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.Wlać śmietanę,doprawić. Cytuj
p.p. Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 moze sprobuje twego przepisu, bo jest ciekawy...ja robie inaczej, w bulionie rozpuszczam ser topiony, najlepiej zloty ementaler (czy jakos tak) dodaje calkiem sporo czosnku (chyba ze ktos nie lubi wtedy mniej) posiekanego, a jak nie mam to nawet granulowany choc ma wtedy troche inny smak i zapach, oraz doprawiam zziolami prowansalskimi, w oddzielnym garnku gotuje makaron i tyle. przepis mi podala kiedys moja byla wspollokatorka, od tamtej pory szaleje za ta zupa :P jest tania i smaczna :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.