elunia.o Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka cukier wanilinowy 1 łyżeczka sody Wszystko razem mieszamy mikserem.Na końcu dodajemy 1 puszkę pokrojonych ananasów.Wylewamy na blachę,posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy 180 C ok.30-40 min.-trzeba sprawdzać czy się przyrumieniło.Zaraz po wyjęciu z piekarnika, gorące ciasto smarujemy masłem ok. 3/4 kostki. Na to wylewamy śmietanę 18% ubitą z cukrem pudrem i cukrem wan.Nie trzeba ubijać na sztywno, tylko tak , żeby zmieszały się składniki. Jeżeli blacha jest większa robimy z podwójnej porcji.Ananasów może zostać jedna puszka. Cytuj
nina42 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witaj eluniu! interesuje mnie ile trzeba cukru pudru dodać do śmietany,bo z tego co rozumiem to te pierwsze składniki są do ciasta :sad: Cytuj
elunia.o Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witaj Nino! Przepraszam,że dopiero dzisiaj odpowiadam,ale wczoraj nie byłam na forum :sad: Do śmietany dodaję cukier puder "do smaku".Proponuję,żebyś do dużej śmietany dała na początek 1-2 łyżki cukru i próbowała czy jest dla Ciebie wystarczejąco słodkie. Jeżeli nie, to dodaj kolejne.Ogólnie polewa ma być lekko słodka. Powodzenia!!! Daj znać jak Ci smakowało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.