elunia.o Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka cukier wanilinowy 1 łyżeczka sody Wszystko razem mieszamy mikserem.Na końcu dodajemy 1 puszkę pokrojonych ananasów.Wylewamy na blachę,posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy 180 C ok.30-40 min.-trzeba sprawdzać czy się przyrumieniło.Zaraz po wyjęciu z piekarnika, gorące ciasto smarujemy masłem ok. 3/4 kostki. Na to wylewamy śmietanę 18% ubitą z cukrem pudrem i cukrem wan.Nie trzeba ubijać na sztywno, tylko tak , żeby zmieszały się składniki. Jeżeli blacha jest większa robimy z podwójnej porcji.Ananasów może zostać jedna puszka. Cytuj
nina42 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witaj eluniu! interesuje mnie ile trzeba cukru pudru dodać do śmietany,bo z tego co rozumiem to te pierwsze składniki są do ciasta :sad: Cytuj
elunia.o Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witaj Nino! Przepraszam,że dopiero dzisiaj odpowiadam,ale wczoraj nie byłam na forum :sad: Do śmietany dodaję cukier puder "do smaku".Proponuję,żebyś do dużej śmietany dała na początek 1-2 łyżki cukru i próbowała czy jest dla Ciebie wystarczejąco słodkie. Jeżeli nie, to dodaj kolejne.Ogólnie polewa ma być lekko słodka. Powodzenia!!! Daj znać jak Ci smakowało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi