Skocz do zawartości

Szarlotka Beaty Tyszkiewicz


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to przepis zaczerpnięty od Pani Beaty Tyszkiewicz.Szarlotka szybka w robieniu i smaczna w jedzeniu. 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 jajka 1/4 szklanki wrzącej wody 1 łyżeczka proszku 4 duże jabłka Do rondla wlać wrzącą wodę i tłuszcz-roztopić.Jak przestygnie mieszając dodawać:cukier,mąkę,jaja,proszek.Wlać do formy natłuszczonej i wysypanej bułką.Jabłka pokroić w plastry,ułożyć pionowo ciasno na cieście.Piec 50min.w temp.180stC

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.