AnnaK Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Jest to przepis zaczerpnięty od Pani Beaty Tyszkiewicz.Szarlotka szybka w robieniu i smaczna w jedzeniu. 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 jajka 1/4 szklanki wrzącej wody 1 łyżeczka proszku 4 duże jabłka Do rondla wlać wrzącą wodę i tłuszcz-roztopić.Jak przestygnie mieszając dodawać:cukier,mąkę,jaja,proszek.Wlać do formy natłuszczonej i wysypanej bułką.Jabłka pokroić w plastry,ułożyć pionowo ciasno na cieście.Piec 50min.w temp.180stC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.