Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso.Gotowane znudziło się więc robimy z niego krokiety. Ciasto: 1/4 l wody 1/4 l mleka 2 jajka 20 dkg mąki sól Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Odlać 4-5 łyżek i zostawić. Farsz: 30 dkg gotowanego mięsa-po wyjęciu kości 1 mała bułeczka namoczona i odciśnięta 5 dkg smażonej cebuli 3-4 łyżki rosołu lub śmietany sól,pieprz,maggi Mięso,bułkę i cebulę zmielić.Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na górną część naleśnika kłaść łyżkę farszu, zawinąć w "kopertę" ,zanurzyć w pozostawionym cieście,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na małym ogniu ok.10min. z każdej strony.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.