AnnaK Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Po ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso.Gotowane znudziło się więc robimy z niego krokiety. Ciasto: 1/4 l wody 1/4 l mleka 2 jajka 20 dkg mąki sól Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Odlać 4-5 łyżek i zostawić. Farsz: 30 dkg gotowanego mięsa-po wyjęciu kości 1 mała bułeczka namoczona i odciśnięta 5 dkg smażonej cebuli 3-4 łyżki rosołu lub śmietany sól,pieprz,maggi Mięso,bułkę i cebulę zmielić.Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na górną część naleśnika kłaść łyżkę farszu, zawinąć w "kopertę" ,zanurzyć w pozostawionym cieście,obtoczyć w tartej bułce i smażyć na małym ogniu ok.10min. z każdej strony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.