hanula Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Przepis znalazłam w internecie.Troszke go zmodyfikowałam.Wyszedł bardzo smaczny!! Biszkopt z 6 jaj 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczkiproszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju. Ubić wszystkie składniki jak biszkopta,olej dodać na końcu.Upiec.Ostudzić i przekroić na dwie części. 2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki 1 galaretka "owoce leśne" pierniki Katarzynki bez polewy Dżem podgrzać,wsypac sucha galaretke i ostudzic. Wyłożyć na częsć biszkoptu,poukładc pierniki. Masa budyniowa 0,5 litra mleka 3 łyżki maki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Ugotować budyń i ostudzony utrzeć z margaryną. Warstwy ciasta: -Biszkop -Dzem -pierniki - masa budyniowa -biszkopt -polewa. Smacznego!!! Cytuj
marzycielka Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Haniu bardzo ciekawy przepis,a jeśli chodzi o zdjęcie to bardzo smakowicie wygląda to ciasto.Przepis spisałam do zeszytu. Cytuj
ala291 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 hanula... chyba cos nie tak napisalas?..."Upiec biszkopt,na koncu dodać olej.Ostudzić i przekroić na dwie części" jak mozna upiec i pozniej jeszcze dodac olej? cos mi nie pasuje... Cytuj
hanula Opublikowano 14 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 To miało być tak:Ubić wszystko jak biszkopta a olej dodać na koncu.Potem do piekarnika i upiec i przekroic na pół. Już poprawiłam. Smacznego Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Hanula fajny przepis super zdjęcie i nazwa słodko mi się kojarzy :sad: Cytuj
justhi Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Uwielbuiam pierniki. Muszę koniecznie spróbować Twojego przepisu. Cytuj
biedroneczka Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 O, a tego jeszcze nie widziałam koniecznie trzeba wypróbować hm... a co myslicie o piernikach z nadzieniem pewno się nadadzą Cytuj
hanula Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Właśnie najlepsze są pierniki takie najzwyklejsze bez nadzienia i bez polewy.Ciasto same w sobie jest dość słodkie więc z pierniczkami w polewie moze być za słodkie!!! Cytuj
hanna65 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Super ciasto właśnie piekłam, wszystkim smakowało.Jedynie biszkopt nie urósł,aby go przeciąć, ale upiekłam drugi i było super :P :P :) Cytuj
hanula Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ciesze sie ze smakowało.Ja jak piekę biszkopt to ubijam białaka,do ubitych na sztywno dodaje po mału cukier,potem zółtka i potem dodaję przesiana mąkęi reszte skladnikówi już tylko delikatnie mieszam łyżka.Zawsze urosnie. Cytuj
fiolek7 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 piekłam już ten placuszek i wszystkim smakował Właśnie na Święta też go upiekę Zastanawiam się tylko czy do dżemu trzeba dawać tę galaretkę czy może sam dżem wystarczy Cytuj
basga Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Z samym dżemem może się "rozjeżdżać" a z dodatkiem galaretki będzie sztywniejsze i bardziej orzeżwiające. Cytuj
fiolek7 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 po raz kolejny placuszek wzbudził zachwyt u gości galaretkę jednak dodałam i tez uważam,że chyba fajniejszy smaczek ma Cytuj
hanula Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Cieszę sie ze ciacho smakuje! Dawno go nie robiłam i chyba bedzie okazja do niego powrócić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi