Bysmeya Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Sledzie z rodzynkami :sad: 6 filetow sledziowych 1/2 szklanki oleju 2 srednie cebule 1 mala puszka koncentratu pomidorowego 10 dag sparzonych rodzynkow 2 plaskie lyzeczki cukru 1 lyzka soku z cytryny Cebule z olejem podgrzac na patelni dodac koncentrat pomidorowy,cukier i sok z cytryny. Poczekac az sos ostygnie i dodac sledzie (pokrojone w kosteczke) oraz rodzynki i gotowe !!! Najlepsze sa po paru dniach. Jest to moj ulubiony przepis na sledzie. Cytuj
justhi Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 To ja Ci mojego brata wyślę na te śledzie. Dla niego zawsze były robione na Kolację Wigilijną. Kiedy robisz? Cytuj
Bysmeya Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Niestety , ja tez dopiero bede te sledziki robila na Wigile. Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Jakie mają być te filety? Solone,marynowane czy świeże???? Cytuj
Bysmeya Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Solone :?: (z tym ze wczesniej trzeba je wymoczyc w wodzie). Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2011 Te śledzie są pyszne i do tego łatwe do przygotowania 🙂 Polecam :grin: Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi