minia51 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mam jeszcze na krzaku ok wiadro aronii. Słyszałam że najlepsza jest po pierwszych przymrozkach. W zeszłym roku nie wiedziałam o tym i zerwałam w sierpniu. W dżemie jest dużo pestek. Może ktoś zna wypróbowane sposoby przerobu tego owocu? Szkoda zostawiać szpakom, bo aronia to samo zdrowie. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 To prawda - szkoda zostawiać. Ja z aronii z kolei zrobiłam soki. Są bardzo zdowe, dodaję do herbatki - skutecznie obniżaja ciiścnienie - ja nie mogę go pić dużo bo i tak mam niskie, ale podaję męzowi, teściom - oni maja skłonności do wysokiego ciśnienia. Polecam soki do herbatki :sad: Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Moi teściowie robią nalewkę z aronii - pychotka :sad: Cytuj
KIKI Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Marysia ja tez by zrobiła naleweczkę. Ten przepis Doroty jest super, a na naleweczkę zaproś przyjaciół Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi