Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

składniki: - kapusta pekińska (pokrojona) - majonez - cebula - ogórki konserwowe - kukurydza - 0.5 kg piersi z kurczaka (moze tez byc z indyka) - ketchup - przypawa do sałatek (prymat) lu pieprz i sól Układac wszystko warstwami w duzym najlepjej przeźroczystym naczyniu, w takiej kolejnosci jak jest napisane, czyli kapusta, nastepnie rozsmarowac po całosci majonez, na to cebule (najlepiej ja sparzyć wczesniej), kolejna warstwa to ogorki pokrojone, kukurydza (najlepjej dwie puszki). Na to piersi z kurczaka (pokroic w kostkę, smarzyc na patelni w przypawie guros na zlocisty kolor). piersi polac ketchupem). co jakis czas warstwy przesypać przyprawa do sałatek. polecam!!! :sad:

  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A wiec tak.

Jest mi bardzo przykro, ze tak niedbale i niefajnie zostala przedstawiona tak wspaniala salatka.

Jest ona REWELACYJNA, jeszcze nie slyszalem, zeby KOMUKOLWIEK nie smakowala, a czytalem i slucham na jej temat duzo.

To wlasnie ta salatke zaserwowalem mojej milosci ;) i byla zachwycona :)

Polecam skorzystac z tego przepisu, bo to naprawde jest rewelacja:

https://wiecek.biz/salatka_gyros.html

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Robiłam tę sałatkę przekładając ją w troszkę innej kolejności, dodałam jeszcze drobno skrojoną czerwoną papryczkę a wierzch przybrałam jajkami ugotowanymi na twardo (białka starte na drobnej tarce i żółtka przeciśnięte przez sitko-utworzyła się fajna delikatna pierzynka). Sałatka jest faktycznie rewelacyjna. Polecam. :P

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robię podobnie jak z linku Gambi ale na wierzch polewam sosem sałatkowym z knora np ziołowy albo paprykowy, takie małe saszetki do rozpuszczenia w wodzie i oleju. Przepyszna i za każdym razem można dodać inny sos! A najlepsza jak postoi jeden dziń w lodówce. Robię taką na święta.

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

robiłam sałatkę na sylwestra, bardzo smaczna i syta. wszyscy ją chwalili, majonez dałam pół na pół z jogurtem naturalnym, żeby nie była za cuiężka, dodałam jeszcze czerwoną fasolę z puszki i fajnie pasowała. dzięki za przepis

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja lubię tą sałatkę jak już się troszkę przegryzie zawinąć w podgrzane tortille i jeść tak na pół ciepło. jest wtedy bardziej sycąca :P tylko trzena popsuć warstwy i już się tak w misce okazale nie prezentuje, ale chyba najważniejszy jest smak, nieprawdaż :-D

Opublikowano

Muszę sie pochwalić,że rówież dziś zrobiłam sobie tą sałatkę: Tylko,że zamiast kukurydzy dodałam zielony groszek i zamiast cebuli porę. I wyszła całkiem nie zła.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.