Lusia Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 składniki: - kapusta pekińska (pokrojona) - majonez - cebula - ogórki konserwowe - kukurydza - 0.5 kg piersi z kurczaka (moze tez byc z indyka) - ketchup - przypawa do sałatek (prymat) lu pieprz i sól Układac wszystko warstwami w duzym najlepjej przeźroczystym naczyniu, w takiej kolejnosci jak jest napisane, czyli kapusta, nastepnie rozsmarowac po całosci majonez, na to cebule (najlepiej ja sparzyć wczesniej), kolejna warstwa to ogorki pokrojone, kukurydza (najlepjej dwie puszki). Na to piersi z kurczaka (pokroic w kostkę, smarzyc na patelni w przypawie guros na zlocisty kolor). piersi polac ketchupem). co jakis czas warstwy przesypać przyprawa do sałatek. polecam!!! :sad: Cytuj
GambiT Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 A wiec tak. Jest mi bardzo przykro, ze tak niedbale i niefajnie zostala przedstawiona tak wspaniala salatka. Jest ona REWELACYJNA, jeszcze nie slyszalem, zeby KOMUKOLWIEK nie smakowala, a czytalem i slucham na jej temat duzo. To wlasnie ta salatke zaserwowalem mojej milosci ;) i byla zachwycona :) Polecam skorzystac z tego przepisu, bo to naprawde jest rewelacja: https://wiecek.biz/salatka_gyros.html Cytuj
Pączuszek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Popieram bardzo pyszna sałatka, robiłam ją już i właśnie rozmrażam filet z kurczaka do niej. Cytuj
BeaGa Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Robiłam tę sałatkę przekładając ją w troszkę innej kolejności, dodałam jeszcze drobno skrojoną czerwoną papryczkę a wierzch przybrałam jajkami ugotowanymi na twardo (białka starte na drobnej tarce i żółtka przeciśnięte przez sitko-utworzyła się fajna delikatna pierzynka). Sałatka jest faktycznie rewelacyjna. Polecam. :P Cytuj
Gość shikusia Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Sałatka jest rewelacyjna można zrobić na świąteczny stół. :-( Cytuj
Klosewik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Sałatka jest gotowa i czeka na dziesiejszą imprezkę urodzinową. A przedstawia się tak: Cytuj
figiel Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zapowiada sie smakowicie 🙂 :P .Jedna z moich ulubionych sałatek ! Cytuj
kofik Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja robię podobnie jak z linku Gambi ale na wierzch polewam sosem sałatkowym z knora np ziołowy albo paprykowy, takie małe saszetki do rozpuszczenia w wodzie i oleju. Przepyszna i za każdym razem można dodać inny sos! A najlepsza jak postoi jeden dziń w lodówce. Robię taką na święta. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 robiłam sałatkę na sylwestra, bardzo smaczna i syta. wszyscy ją chwalili, majonez dałam pół na pół z jogurtem naturalnym, żeby nie była za cuiężka, dodałam jeszcze czerwoną fasolę z puszki i fajnie pasowała. dzięki za przepis Cytuj
Drops Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 a ja lubię tą sałatkę jak już się troszkę przegryzie zawinąć w podgrzane tortille i jeść tak na pół ciepło. jest wtedy bardziej sycąca :P tylko trzena popsuć warstwy i już się tak w misce okazale nie prezentuje, ale chyba najważniejszy jest smak, nieprawdaż :-D Cytuj
Gość Xavierka Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Muszę sie pochwalić,że rówież dziś zrobiłam sobie tą sałatkę: Tylko,że zamiast kukurydzy dodałam zielony groszek i zamiast cebuli porę. I wyszła całkiem nie zła. Cytuj
śnieżynka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 równiez sprobowalam tej salatki i musze przyznac ze smakuje tak samo swietnie (a moze nawet lepiej :P ) jak wyglada. Jami :-D Cytuj
Gość Maćko09 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 podpisuje sie , sałatka mniam ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.