Gość spongebob Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ja również uwielbiam tę sałatkę, jest szybka i zawsze się udaje. Ale robię ją trochę z innych składników. Nie dodaje cebulki i ogórków, dorzucam natomiast ananasa. Mięsko zawsze dość mocno przypiekam, a żeby było pysznie chrupiące. I dodaję czerwoną paprykę. Wszysko polewam sosem majonezowo jogurtowym. Całość wychodzi dość pikantna w moim wydaniu. Pyszna ! I smakuje najbardziej wybrednym. :D Cytuj
mamalu Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zrobilam ta salatke i jest przepyszna.A skorzystalam z linku GambiTa.(ktoremu dziekuje za linka)Salatka jest warta polecenia. Danusia Cytuj
k@sia Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Ja bardzo często robię tę sałatkę, ale ciut inaczej, a mianowicie: podsmażam pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i obtoczoną przyprawą Gyros, wykładam do salaterki, polewam ketchupem podsmażam 2 nieduże cebule z odrobiną cukru, które lądują na mięsku, a na nich majonez następnie ogórki konserwowe bądź kwaszone pokrojone w kostkę, na nie ketchup odsączona kukurydza konserwowa, majonez na wierzch poszatkowana kapusta pekińska Wypróbowałam już tę sałatkę zastępując pierś kurczaka polędwicą wieprzową, bądź też filetami rybnymi smażonymi w cieście i pokrojonymi w kostkę, równie pyszna :razz: Polecam wszystkim :) Cytuj
babulka Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 oto jak ja robię podobna sałatkę, podaje warstwami - ketchup (wysmarowac dno naczynia) - pierś kurczaka pokrojona w kostke obsmażona z przyprawą do kurczaka - ogórki konserwowe w kostkę - cebula pokrojona w kostkę - sól + pieprz - majonez z ketchypem (1:1) - kukurydza - majonez - kapusta pekińska lub sałata - czerwona papryka smakuje wspaniale Cytuj
mart Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Polecam troche inny sposob: nalelezy wydrazyc srodek ze zwyklych buleczek,nafaszerowac je tą salatką(wymieszaną) i zapiec chwile w piekarniku,zeby bylo chrupiace.Jak dla mnie to najlepsza wersja gyrosa!!! Zrobcie koniecznie!!! Cytuj
IGA Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Przychylam się do wszystkich pochlebnych opikii. Sałatka jest wyśmienita. Ja robię wszystko tak jak podaje GambiT. Cytuj
zebcia Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 I ja popieram sałatka bije rekordy popularności w moim imprezowym i nie tylko menu. A poza tym przyprawa do gyrosa jest rewelacyjna i uwielbiam ją dodawać do każdego mięsa nie tylko do kurczaka. Cytuj
mart Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Salatka jest swietna na rozne sposoby,u mnie w wersji wielkich pierogow z ciasta drozdzowego (jak na pizze) z farszem z tej wlasnie salatki.Polecam! Cytuj
figiel Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 To musi być pyszne ...........!! Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Ciekawilo mnie zawsze dlaczego tak sie nazywa ta salatka,dlatego ze z prawdziwym gyrosem to ona nie ma nic wspolnego. Cytuj
mart Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 A mi jest to obojetne czy ta salatka ma cos wspolnego z prawdziwym gyrosem.Jest pyszna i to mi wystarcza!!! Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Nie ma sie o co tak denerwowac :) Przeciez nie napisalam nic zlego o salatce. Cytuj
mart Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja sie nic a nic nie denerwuje,napisalam tylko ze jest mi obojetna jej nazwa,dla mnie moze sie nazywac jakkolwiek,grunt ze pyszna.Wracajac do moich pierogow dodam jeszcze zdjecie w przekroju. Wszystkim bardzo smakowalo,zrobcie koniecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi