Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałam wstawić sałatkę , ale już jest .

Tylko ja troszkę odwrotnie robie niż „ Lusia ‘’ ale widzę że ni jestem jedyna , czyli najpierw pierś + cebula+ keczup ogórek kiszony + kukurydza + majonez + kapusta posypana wegetą + gdzie niegdzie majonezu to już do ozdoby - WSZYSCY JĄ BARDZO LUBIMY :)

post-6127-1227043686_thumb.jpg

Opublikowano

Właśnie wczoraj m.in ta sałatka "wylądowała" na moim stole podczas przyjęcia urodzinowego syna. Jest to jego ulubiona sałatka,więc nie mogło jej zabraknąć. Robię ją jak większość z was (chodzi o składniki), czyli obsmażona pierś z kurczaka(może byc tez mięso z udek),duszona cebulka wraz z mięskiem i przyprawa gyros, do tego kukurydza konserwowa,korniszony, kapusta pekińska, majonez i ketchup. Jednak ja nie układam warstwami,tylko wszystko po prostu mieszam,wykładam do salaterki i posypuję natką pietruszki (lubię zieleninę :evil: ). Sałatka jest naprawdę przepyszna i godna polecenia :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

My też uwielbiamy ta sałatkę.przepis na nia dostałam od znajomej. Od tamtej pory obowiązkowo musi byc na każdej imprezce i nie tylko. Ja dodatkowo dodaje jeszcze sos czosnowy własnoręcznie robiony,jest jeszcze pyszniejsza :)

Opublikowano

sałatka niesamowicie pyszna! a co ciekawsze u mnie w rodzinie przepadają za nią dzieci. robię zawsze dwie salaterki, ale i tak zniknie do ostatniego kęsa. mój przepis jest podobny do przepisu Gambi ale robię sos majonezowo-jogurtowy z dodatkiem kilku ząbków czosnku...pychota...