Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Delikatna w smaku rolada.Można dodawać do niej dowolne owoce lub kawałeczki czekolady. Ciasto: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki (skromne) oleju Białka ubić na sztywną pianę stopniowo wsypując cukry.Następnie dodawać na zmianę:rozkłócone żółtka i mąkę delikatnie mieszając.Ciasto wylać na blachę posmarowaną margaryną,równo rozprowadzić i wstawić do pieca nagrzanego do 180st i piec 15-20 min na złoty kolor.Ciepłe ciasto przenieść na ściereczkę wysypaną jedną łyżką cukru,zrolować wraz ze ściereczką i pozostawić do wystygnięcia. Nadzienie: 1 puszka brzoskwiń 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny sok z 1/2 cytryny Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach mleka lub wody,a nastepnie rozpuścić na parze.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrami i sokiem z cytryny.Pod koniec ubijania wlewać cienkim strumieniem bardzo ciepłą żelatynę.Ubitą śmietanę wstawić na 30 min. do lodówki.Ciasto rozwinąć,rozsmarować na nim bitą śmietanę i ułożyć brzoskwinie.Zwinąć ponownie w rulon i schłodzić w lodówce.Dowolnie przybrać lub posypać tylko pudrem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.