Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ROLADA Z MIELONEGO MIĘSA

po 1 czerwonej, żółtej i zielonej papryce

10 dag pieczarek, 2 pory

1 mały pęczek natki pietruszki

3 łyżki oleju, sól i pieprz

30 g startego sera ementaler a___

1 mata cebula, l ząbek czosnku

75 dag mieszanego mięsa mielonego

3 jajka, 10 dag bułki tartej

1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

1/2 szklanki rosołu

1 łyżka śmietany 22%,

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Grzyby oczy­ścić i pokroić na cienkie plasterki. Pory oczyścić i razem z zielonymi liśćmi pokroić na plasterki. Natkę opłukać i drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać1/2 łyżki oleju, dodać paprykę, grzyby oraz pory i dusić krótko. Następ­nie wymieszać z połową natki oraz serem, przyprawić solą i pie­przem i odstawić do ostygnięcia.

Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mięso z jajka­mi, resztą natki i tartą bułką. Do­dać cebulę oraz czosnek i całość przyprawić solą, pieprzem i pa­pryką. Masę mięsną umieścić po­między kawałkami folii spo­żywczej i rozwałkować na placek o grubości ok. 1 cm. Górną folię zdjąć, a na mięsie umieścić nadzienie Za pomocą folii placek unieść na jednym końcu i zwinąć w roladę. Następ­nie pokroić ją na plastry o grubości 5 cm i obsmażyć.

Podlać ro­sołem i dusić pod przykryciem 20 min na małym ogniu. Porcje rolady nałożyć na ogrzane talerze. Sos pozostały po duszeniu mięsa zabielić śmietaną i ewentualnie zagęścić na dużym ogniu. Roladę polać sosem i podawać z ziemnia­kami.

post-7689-1192809638_thumb.jpg

Opublikowano

Lusiu; przepis ok. ale mam pytanie czy to zdjęcie to Twoje czy zeskanowane: jeśli Twoje to chylę czoła bo jedzenie nie jest łatwe do fotografowania, a jesli nie to podaj autora Pozdówka Andrzej

Opublikowano

No niestety nie sa moje.nie dorobilam sie jeszcze aparatu, ale juz niedługo sie to zmieni. Robilam te roladki i wyszły bardzo podobnie. A chcialam Wam pokazac jak wygladają. to jest przepis z "Szybko, łatwo, smacznie"

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.